Danas konačni tekst nagodbe, Adris jedini ‘out’

Autor: Jadranka Dozan , 19. lipanj 2018. u 08:12
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Moćna rovinjska kompanija svoje pozicije očito namjerava braniti sudskim putevima. Na pitanje o statusu rovinjske kompanije povjerenik Peruško je sve rekao u tri riječi: ‘Za sada ništa’.

Privremeno vijeće Agrokorovih vjerovnika danas prije podne napokon će se izjasniti o konačnom tekstu nagodbe. Odmah po blagoslovu PVV-a on ide na Trgovački sud, a do kraja mjeseca očekuje se ročište za glasovanje.

Izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber o svemu su jučer izvijestili i Vladinu vrhušku. Nakon sastanka u Banskim dvorima potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić samo je kratko rekao "bit će sve OK". A nagodbi su OK jučer i službeno rekli i iz zagrebačke tvrtke Alca, koja je nekoliko proteklih tjedana bila u pregovorima, a na kraju je očito postignut dogovor s poslovnim bankama.

"Smatramo da smo danas postigli zajednički dogovor sa svim dionicima u procesu, ostao je još dio tehničkog odrađivanja dokumentacije, a kad se ona potpiše, Alca će obustaviti sve pravne radnje koje je poduzela kako bi zaštitila opstojnost svog poslovanja", poručili su iz kompanije.  Od većih vjerovnika koje se pregovorima nastojalo pridobiti za nagodbu i povlačenje osporavanja tražbina drugih vjerovnika važnih za prolaz nagodbe izvan Peruškova "nagodbenog vlaka" ostala je tako samo Adris grupa.

Moćna rovinjska kompanija svoje pozicije očito namjerava braniti sudskim putevima. Na pitanje o statusu rovinjske kompanije Peruško je, naime, sve rekao u tri riječi: "Za sada ništa". 

Inače, u vezi s Agrokorom jučer se oglasioo i DORH koji je izvijestio da je Uskok odbacio kaznene prijave zbog sumnje u trgovinu utjecajem i zloporabe povlaštenih informacija koje su nakon "afere Hotmail" podnijele stranke Živi zid i Slobodna Hrvatska protiv premijera i nekoliko članova Vlade te bivšeg povjerenika Ante Ramljaka. Izvidima je utvrđeno da "ne postoji veza između odabira osoba koje su činile radnu skupinu za izradu ZPIU i potom angažiranja nekih od njih" na pojedine poslove, ističe se. 

Kako bi nam omogućili da se nastavimo baviti kvalitetnim poslovnim novinarstvom i ostanemo mjesto na kojem se piše i čita o uspjesima ali i problemima svih dionika hrvatske gospodarske scene pozivamo vas da se pretplatite na naša izdanja  Sve što treba je pratiti ovaj link ili javiti se na mail: pretplata@poslovni.hr ili nazvati telefon: 01/6431700

Komentari (7)
Pogledajte sve


Točno. Ali ne može se nekim vjerovnicima ići u korist a neke koji su npr jednako osigurani ignorirati zato jer nisu osporavali jamstva il tražbine.

Naravno da zakon “ignorira”one koji nisu u roku koristili sva zakonska pravna sredstva koja su mogli. Ajde kad ti dođe neko rješenje s pravom na žalbu, nemoj se žaliti u zakonskom roku nego se javi za 2 mjeseca pa ćeš vidiš što će ti sud reći?


Dakle odnos mora biti isti prema svima ili slijede tužbe prema Hrvatskoj.

Pa i je isti, svi su imali isto pravo na žalbu, samo što je netko bio pametan i to pravo iskoristio te se izborio za neka svoja prava, a drugi nisu pa su popušili. Gdje ćeš pravednije od toga?!

Točno. Ali ne može se nekim vjerovnicima ići u korist a neke koji su npr jednako osigurani ignorirati zato jer nisu osporavali jamstva il tražbine. Dakle odnos mora biti isti prema svima ili slijede tužbe prema Hrvatskoj.


Ovo je čisti debakl i bezakonje IU i Vlade, pogodovanje pojedinima i nepoštivanje Suda. Zašto se ne bi sada uključili kao umješači i drugi vjerovnici te preuzeli parnice umjesto Alce, Agrama te tako za sebe izborili povlašteni položaj i to bez obzira dal će nagodba biti silovana. Biti će ovdje jako puno repova ako ovo silovanje zakona prođe.

Ako tužitelji povuku zahtjeve, onda ni umješači više nemaju što raditi u postupku.

Sumrak pravne drzave!

New Report

Close