‘Da Imunološkom, ali ne po svaku cijenu’

Autor: Darko Bičak , 01. lipanj 2014. u 22:00
Luka Rajić, vlasnik farmaceutske tvrtke Pharmas/Nikola Čutuk/PIXSELL

Spremni su investirati, rekao je Rajić, ako dubinsko snimanje pokaže mogućnost razvoj uspješna poslovnog modela

O preuzimanju Imunološkog zavoda u Zagrebu napokon se osobno oglasio i Luka Rajić, vlasnik farmaceutske kompanije Pharmas iz Popovače, koji je ponovio da je zainteresiran za tu posrnulu tvrtku, ali ne po svaku cijenu.

"Potvrđujem naš interes za Imunološki zavod. On se uklapa u našu strategiju, a menadžment je dobio ovlasti obaviti due diligence. Želimo Imunološki, ali ne po svaku cijenu. Nas zanima samo biznis i da se uklapa u strategiju Pharmasa te da zajedno možemo jamčiti da će Imunološki doživjeti razvoj i biti pozitivna priča za obje kompanije", rekao je Rajić na gospodarsko-znanstvenom skupu Dan znanosti, koji je u petak održan u Pharmasu u Popovači. Rajić je objasnio da je njegov Pharmas spreman investirati u Imunološki zavod ako se kroz dubinsko snimanje pokaže mogućnost razvoja uspješna poslovnog modela. Predsjedniku Ivi Josipoviću, koji je bio na Danu znanosti, Rajić je poručio da Pharmas neće lobirati i vršiti bilo kakav pritisak zbog Imunološkog.

"Tražimo samo fer utakmicu, da svatko ponudi svoje uvjete. Vjerujem da imamo najbolje uvjete i očekujem da nas kao takve prepoznaju. Ako to ne bude slučaj, sami se nećemo nametati", poručio je Rajić. Pharmas već ima prostor od 600 četvornih metara u sklopu tvornice u Popovači koji je namijenjen za proizvodnju krvne plazme u slučaju da preuzmu Imunološki, a najavljene su i investicije u dodatne kapacitete. Luka Rajić je u proteklih pet godina u Pharmas investirao 400 milijuna kuna, a sada je završila prva faza koja je obuhvaćala gradnju tvornica u Popovači i Zrenjaninu u Srbiji te razvoj infrastrukture. U drugoj fazi planiraju se usmjeriti na razvoj vlastitih brendova koji će biti izvozno konkurentni. 

Komentirajte prvi

New Report

Close