Da bi realizirao ‘U sridu’, Softić mu dao 14.400 kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 03. prosinac 2012. u 21:59
Siniša Svilan/PIX

Na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV, nakon tromjesečne stanke, svjedočio producent Edvin Softić.

Sinišu Svilana zvali smo Mister Tisuću, rekao je producent Edvin Softić na suđenju  bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, optuženom za primanje mita od vlasnika producentske kuće Core media Vladimira Šelebaja Selliera u zamjenu za prikazivanje emisija na Novoj TV.

Softić je na suđenju koje je nastavljeno nakon tromjesečne stanke rekao, uz ostalo, da je osobno predao Svilanu 14.400 kuna kako bi se realizirala emisija "U sridu". Uvrštavanju te emisije u Informativni program Nove TV usprotivila se, posvjedočio je, direktorica Iva Gačić, pa je Svilan format emisije "prekrojio" iz političkoga u političko-zabavni. Softić je ispričao da su na predstavljanju tog magazina bili Hloverka Novak-Srzić, Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj, a ne sjeća se je li na predstavljanju bio i Svilan. Objasnio je kako su mu Čuljak i Šelebaj rekli da Svilana treba nagraditi jer je bitan čovjek koji zna kakvi se formati traže i da može ubrzati isplatu.Na pitanje Svilanova branitelja Ljube Pavasovića Viskovića odgovorio je da Svilan od njega tijekom pregovora nije tražio novac.

Aleksandar Ćeramilac, koji je vodio magazin "U sridu", rekao je da je ugovor o djelu potpisao sa Šelebajem i njegovom tvrtkom Core media.Suđenje se nastavlja 11. prosinca, kada bi trebao svjedočiti Šelebaj, kojega je Županijsko državno odvjetništvo optužilo za zloporabu položaja, tj. da je preko fiktivnih računa izvukao 9,4 mil. kn iz Core medije i još jedne tvrtke te da je državu oštetio za 3,1 milijun kuna PDV-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close