Club Adriatic preuzet će Prosperus invest

Autor: Marija Brnić , 28. travanj 2015. u 11:46
Većina od 38 mil. kn ulaganja ide na hotel Alem u Baškom Polju/Ivo Čagalj/PIXSELL

Temeljni je kapital Cluba Adriatic 120,95 milijuna kuna, a nakon smanjenja i Prosperusove dokapitalizacije trebao bi biti 60,1 mil. kn.

Fond Prosperus invest, u ime istoimenog fonda gospodarske suradnje (FGS) kojim upravlja, preuzet će Club Adriatic, državni kompleks bivših vojnih turističkih objekata.

Njegovu ponudu na javnom natječaju potkraj prošlog tjedna prihvatili su Nadzorni odbor i Uprava Cluba Adriatic, po preporuci posebne radne skupine za predstečajne postupke državnih turističkih tvrtki. Nakon zaključenja nagodbe Prosperus bi Club Adriatic trebao dokapitalizirati s 57,1 milijun kuna, točnije, nakon što skupština te državne tvrtke provede smanjenje njezina temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka. Sada je temeljni kapital Cluba Adriatic 120,95 milijuna kuna, a nakon smanjenja i Prosperusove dokapitalizacije trebao bi iznositi bi 60,1 milijun kuna, u čemu bi državni udjel iznosio pet posto.

 Izbor Prosperus investa za strateškog partnera Cluba Adriatic Uprava pravda planom koji u prve tri godine od dokapitalzacije predviđa ulaganje u modernizaciju i uređenje postojećih kapaciteta u vrijednosti od gotovo 38 milijuna kuna, najvećim dijelom u obnovu hotela Alem u Baškom Polju, te manjim dijelom kampa, dok u drugoj fazi u planu ima i dodatno podizanje kvalitete u postojećim objektima turističkog naselja Baško Polje, ali i gradnju novih objekata na toj lokaciji. U ta bi ulaganja mogli biti uključeni i renomirani strateški partneri iz turističkog sektora, za što je Prosperus u svojoj ponudi naveo kako ima već obavljene neobvezujuće dogovore.

Strateški partner trebao bi se pobrinuti i za zbrinjavanje radnika, koji postaju tehnološki višak zbog gubitka imovine pod upravljanjem. Nakon završetka ovogodišnje turističke sezone, prema prihvaćenom planu strateškog partnera, startalo bio se s novom organizacijskom strukturom. Među ostalim, u planu je uvođenje novog menadžmenta, kao i objedinjavanje prodaje, nabave, financija i marketinga s postojećim turističkim projektima Prosperusa.

Prosperus je kroz predstečajne postupke preuzeo većinske udjele u hvarskom hotelskom društvu HTP Korčula te najvećem hotelijeru na Pelješcu, HTP-u Orebić, a vlasnik je i tvrtke Adriatic kampovi za iznajmljivanje mobilnih kućica u kampovima. Ukupno u sektoru turizma Prosperus ima 1800 kreveta u kampovima i više od 2190 kreveta u hotelskim i apartmanskim objektima. Iz Uprave Cluba Adriatic navode kako je Prosperus partner koji znanjem, kapitalom i iskustvom može osigurati opstanak i razvoj Cluba Adriatic. Zanimljivo je i da je Prosperus surađivao s Clubom Adriatic preko tvrtke Adriatic kampovi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close