CERP Leki skinulo hipoteku s Hotela Jadran u Zagrebu

Autor: Marija Brnić , 14. studeni 2017. u 14:04
Zagrebački hotelijer Anđelko Leko/Ž. Lukunić/PIXSELL

Budući da je HUP Zagreb s 84 milijuna kuna dokapitalizirao Dubrovačku rivijeru, država je naložila povrat mjenice ‘teške’ 91,55 milijuna kuna.

Zagrebački hotelijer Anđelko Leko ispunio je najveći dio obveza po osnovu starih privatizacijskih ugovora za hotele Srebreno i Mlini, koji su još pod nadzorom države.

Početkom godine, zbog odgode dokapitalizacije tvrtke Hoteli Dubrovačka rivijera u koju su objedinjena dva nekadašnja državna hotela, HUP Zagreb u vlasništvu Leke, naime, tražio je i dobio od Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) odgodu roka za ispunjenje obveze dokapitalizacije Dubrovačke rivijere do kolovoza 2018. Prema aneksu privatizacijskih ugovora, u Dubrovačku rivijeru kupac je trebao unijeti 91,55 milijuna kuna kapitala, a u veljači je CERP prihvatio njegov prijedlog da do kraja kolovoza 2017. provede dokapitalizaciju od 60 milijuna kuna, te da se preostali iznos ulaganja izvrši do kraja kolovoza 2018. 

No, kako je u međuvremenu provedeno povećanje temeljnog kapitala Dubrovačke rivijere za 84 milijuna kuna, Upravno vijeće CERP-a na čijem je čelu ministar državne imovine Goran Marić, na posljednjoj je sjednici usvojilo odluku da se HUP-u Zagreb vrati sredstva osiguranja, odnosno da se izvrši povrat mjenice na iznos od 91,55 milijuna kuna, te da mu se izda brisovno očitovanje na upisani zalog na Lekinom Hotelu Jadran u zagrebačkoj Vlaškoj ulici.

Za ispunjenje preostalih obveza za dubrovačke hotele Leko CERP-u treba dostaviti mjenicu na iznos od 11,2 milijuna kuna validnu do 30. studenoga iduće godine. Tada bi, ujedno, trebao biti zaključen i taj privatizacijski proces koji zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i sudskih sporova koji se vode oko nekretnina prodanih Leki, ima najduži monitoring ispunjenja obveza, čak punih trinaest godina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close