Čermak ruši ‘Tankerkomerc’ i najavljuje ‘svjetski’ projekt

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2019. u 09:11
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Ne radi se samo o rušenju stare upravne zgrade, nego o cijelom jednom potpuno novom projektu.

U posljednjih godinu i pol dana, otkako je otkupom bankovnih potraživanja i kupnjom dionica od malih dioničara tvrtka "Crodux derivati dva" ušla u vlasništvo "Tankerkomerca", malo se toga otkrilo o namjerama generala Ivana Čermaka.

Kako sa samim posrnulim poduzećem, tako i sa zemljištem u središtu Zadra na kojemu je "Tankerkomerc" imao svoju upravnu zgradu i gdje je desetljećima koristio dio gradske luke u kojem je bila smještena marina. A onda je "pukla bomba": "Crodux" namjerava do temelja srušiti staklenu zgradu "Tankerkomerca" na Obali kneza Trpimira, piše Slobodna Dalmacija.

– Ne radi se samo o rušenju stare upravne zgrade, nego o cijelom jednom potpuno novom projektu – izjavio je Slobodnoj Dalmaciji Ivan Čermak, potvrđujući svoju namjeru da na tom izuzetno atraktivnom prostoru realizira prvu veliku investiciju.

– To je jedan veliki i zaokruženi projekt koji bi taj dio grada, ali i cijeli Zadar trebao dignuti na potpuno novu, višu razinu. Na njemu rade vrhunski svjetski arhitekti i stručnjaci iz različitih područja, a kad sve bude spremno, izaći ćemo s tim u javnost. Uvjeren sam da će to biti vrhunski projekt kojim će na tom prostoru biti uređena šetnica, poslovni i smještajni kapaciteti, wellnessi, ekskluzivne trgovine i brojni drugi sadržaji. Naravno, u obuhvatu našeg projekta je i "Tankerkomercova" marina, kaže Čermak.

Komentirajte prvi

New Report

Close