Centar za prodaju ustrojit će M. Dejanović

Autor: Marija Brnić , 29. kolovoz 2013. u 21:59
Thinkstock

CERP V. d. ravnateljem institucije koja će naslijediti AUDIO i startati s radom 1. listopada Vlada imenovala čovjeka iz ‘kuće’.

Mjesec dana rok je koji je Milan Dejanović dobio za ustrojavanje Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), novu instituciju koja će naslijediti Agenciju za upravljanje državnom imovinom (AUDIO). Dejanovića je Vlada u četvrtak imenovala vršiteljem dužnosti ravnatelja CERP-a, sa zadacima upisa u sudski registar i organizacijskog ustroja te pripreme potrebnih provedbenih akata za početak rada CERP-a, zacrtanog zakonom o upravljanju državnom imovinom za 1. listopada.

Dejanović je, inače, čovjek iz “kuće”, početkom 90-ih formirao je Agenciju za restrukturiranje, iz koje je potom nastao Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), kasnije AUDIO. Stoga je i njegov izbor za ključnog čovjeka u realizaciji ustroja nove institucije pozitivno dočekan u tom državnom sustavu koji prolazi velike transformacije. Riječ je o čovjeku koji dobro poznaje i sustav i ljudske kapacitete u njemu. Posao ustroja novog centra, te podjele imovine i poslova s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), na čelu s Mladenom Pejnovićem, Dejanović će obavljati privremeno. Zadaća će mu biti i priprema javnog natječaja za ravnatelja CERP-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close