Čačić otišao, Ombla na čekanju?

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2012. u 13:03
PIX

Iznenada je odgođeno ovotjedno predstavljanje izvješća o utjecaju na okoliš gradnje i rada HE Ombla.

Nepunih tjedan dana nakon ostavke prvog potpredsjednika Vlade i najvećeg zagovornika izgradnje podzemne hidroelektrane na Ombli Radimira Čačića, iznenada je odgođeno ovotjedno predstavljanje izvješća o utjecaju na okoliš gradnje i rada HE Ombla, piše Slobodna Dalmacija.

Prezentaciju su 19. studenog pred ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem trebale održati tvrtke WSP i B&V koje su angažirali investitori iz Hrvatske elektroprivrede i Europske banke za obnovu i razvoj(EBRD) kao kreditori 123 milijuna vrijednog energetskog postrojenja, no od predstavljanja se odustalo bez objašnjenja.

Kako piše Slobodna, time je otvoren prostor spekulacijama koje idu od toga da će gradnja HE nakon Čačićeva odlaska iz Vlade biti stavljena na čekanje, do toga da istraživanja konzorcija tvrtki samo potvrđuju već prije poznate negativne nalaze revizija koje upozoravaju da bi hidroelektrana u kršu Omble trajno naštetila flori i fauni Rijeke dubrovačke, te pojačala seizmičku aktivnost na ionako trusnom području. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

čeka se INGRA, čeka se Oppenheim.

New Report

Close