Brijunski hoteli idu u koncesiju, Zmajlović traži svjetsku ulagačku kremu

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2013. u 11:25
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Konzultantski poslovi moraju biti obavljeni do kraja ove godine, zacrtao je ministar Mihael Zmajlović.

Brijunski će hoteli i vile, odluka je Ministarstva zaštite okoliša, u koncesiju, a pripreme natječaja za konzultanta koji će osmisliti koncesijski model u samoj je završnici, piše Večernji list. Konzultantski poslovi moraju biti obavljeni do kraja ove godine, zacrtao je ministar Mihael Zmajlović, a investitori i hotelski operatori trebaju biti izabrani do sredine iduće godine.

"Nacionalni park Brijuni je nacionalno bogatstvo i želimo da tako i ostane. Nema prodaje, otuđivanje na bilo koji način ne dolazi u obzir, ali to bogatstvo mora biti u funkciji razvoja. Bivše vlade to nisu prepoznale kao strateški interes Hrvatske, a prepreke su često bile i partikularni, regionalni interesi. No, sad je tome kraj", kaže Zmajlović, čije ministarstvo upravlja nacionalnim parkovima.

"Želimo međunarodni natječaj za potencijalne koncesionare koji će privući svjetsku ulagačku kremu i hotelske lance najvišeg ranga. Natječaj mora biti kvalitetno pripremljen, posve transparentan. I to nije samo parola, uzimamo konzultante za njegovu pripremu kako se u nekoj fazi ne bi ispostavilo da ga državna administracija sama ne može provesti dovoljno kvalitetno. Ne želimo ostaviti mogućnost da ta činjenica u nekom trenutku eventualno postane prepreka. Sve ispod vrhunskog standarda, kad su Brijuni u pitanju, bio bi čisti promašaj. Na tom projektu radimo s Ministarstvom turizma i, naravno, upravom Nacionalnog parka Brijuni. Od konzultanata koji će pripremati tu transakciju očekujemo, pak, tri-četiri koncesijska modela, a odluku hoće li se tražiti jedan ili više koncesionara će na kraju donijeti Vlada", kazao je Večernjaku Zmajlović.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Od “svjetske ulagacke kreme” na kraju će se pojavit neki ‘kontroverzni poduzetnik’ ala onaj Končar

New Report

Close