Borba za metropolu: ‘Bandić uskrsnuo iz političkog mrtvila’

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2012. u 10:05
Milan Bandić (PXL)

Bandić teoretski može okupiti i većinu u Skupštini. S HDZ-om bi imao 26,1 posto, a s bivšom koalicijskom partnericom Tatjanom Holjevac, čija lista dobiva 4,3 posto, i većinu.

SDP je oslabio u Zagrebu i za većinu u Skupštini morat će sastaviti što širu koaliciju, a njihov kandidat za gradonačelnika Davor Bernardić još slabije stoji od stranke, piše Večernji list.

Prema rezultatima ankete Ipsos plus, SDP podržava 27 posto birača, a Bernardića 23 posto, što je iznimka jer kod ostalih stranaka kandidati imaju veću podršku nego stranke. Kako Večernji list zaključuje, sadašnji je gradonačelnik Milan Bandić uskrsnuo je iz političkog mrtvila i Bernardića 'tuče' za deset posto u prvom krugu, dok u drugim krugu tijesno pobjeđuje.

Bandić teoretski može okupiti i većinu u Skupštini. S HDZ-om bi imao 26,1 posto, a s bivšom koalicijskom partnericom Tatjanom Holjevac, čija lista dobiva 4,3 posto, i većinu. Može, kao i HDZ, šanse povećati suradnjom s pravašima, jer HSP dr. Ante Starčević dobiva četiri posto, a HSP 3,1 posto.Rejting menadžera Vladimira Ferdeljija, kojeg podržava koalicija HSLS-HSS-Zelena lista, raste i  dvostruko je snažniji od svoje koalicije. Ferdelji tako ima 17,3 posto, a koalicija 8,9 posto. Potencijal bi mogao iskoristiti za drugi krug, kao i Bernardić šansu da dobije izbore, ako HDZ ponudi jakog kandidata koji će uzeti glasove koje sada dobiva Bandić. Naime, HDZ-ov kandidat iz ankete Drago Prgomet dobiva zanemarivih pet posto, što znači da Bandić veći dio svog uspjeha zahvaljuje desnici.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close