Blitz-CineStar otvara multiplex u karlovačkom Super-Konzumu

Autor: Saša Paparella , 11. srpanj 2014. u 09:51
Igor Mamuza (Konzum), gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i Hrvoje Krstulović (Blitz-CineStar)/Kristina Štedul-Fabac / PIXSELL

Karlovački će multiplex imati četiri dvorane s ukupno 550 sjedala, zaposlit će 15 osoba a godišnje bi ga trebalo posjetiti do 200.000 ljudi.

Grad Karlovac početkom iduće godine dobit će moderno, 23 milijuna kuna vrijedno kino iz lanca Blitz-CineStar, u kojem će se zaposliti 15 osoba.

Karlovački multiplex imat će četiri dvorane s ukupno 550 sjedala i bit će najmodernije digitalno kino u Hrvatskoj, a posebno je po još nečem- otvorit će se u zgradi  Super Konzuma.  Na tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak u Karlovcu povodom početka radova rečeno je da su Konzum i Blitz-CineStar stekli pravomoćnu građevinsku dozvolu za gradnju modernog multipleks kina u zgradi karlovačkog Super Konzuma, te će zajednički uložiti potrebni novac. Prema očekivanjima ulagača, novi multiplex godišnje bi trebalo posjetiti između 150 i 200 tisuća kino- gledatelja.

Konzumov direktor Poslovnog odjela maloprodaje i investicija Igor Mamuza prigodno je izjavio da Super Konzum u Karlovcu time, "osim mjesta moderne kupovine, postaje i mjesto za dodatne kvalitetne sadržaje. U razgovorima s partnerom Blitz-CineStar ustanovili smo da Karlovac nema kino te smo našli svoj poslovni interes u tome da uz daljnju investiciju postignemo da ovaj Super Konzum postane mjesto za okupljanje Karlovčana". rekao je direktor Mamuza. U nastavku je Hrvoje Krstulović, član Uprave tvrtke Blitz-CineStar, rekao da će kino koje otvaraju u Karlovcu biti ukupno 15-ti hrvatski multiplex CineStar. "Kada otvorimo planirano kino u Karlovcu, broj naših dvorana u Hrvatskoj približit će se broju sto", rekao je na tiskovnoj konferenciji Hrvoje Krstulović.Osnivač najveće mreže kinematografa u Hrvatskoj napomenuo je da na tom planu u proteklih nekoliko godina tehnologija izuzetno brzo napreduje.

"U sve četiri dvorane moći će se prikazivati i 3D sadržaji. Očekujemo da će karlovački multiplex povremeno služiti i kao suvremeni konferencijski centar, ali i kao mjesto za najkvalitetniji prijenos uživo raznih kulturnih, sportskih i drugih sadržaja", rekao je Hrvoje Krstulović.Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić izrazio je uvjerenje da će taj projekt "podići kulturni život grada na još višu razinu. Početak gradnje  multiplexa u Super-Konzumu doživljavam i kao poklon Karlovcu uoči Dan grada, 13. srpnja", izjavio je karlovački gradonačelnik. Kako doznajemo, najveći hrvatski maloprodajni lanac idući tjedan planira otvaranje Super Konzuma u Omišlju na otoku Krku. Prije nekoliko dana, Konzumov je Velpro u poslovnoj zoni u Poličniku kraj Zadra otvorio 50 milijuna kuna vrijedan opskrbni centar. 

Komentirajte prvi

New Report

Close