Bivši predsjednik Mesić Ini spasio bušotine u Siriji

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2016. u 10:17
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Poznato je da je sirijska vlada bila ogorčena nakon što je Hrvatska izvozila vojnu opremu i naoružanje koje je preko Jordana i Turske završilo u rukama sirijskih pobunjenika.

Iako su gotovo svi članovi sirijske vlade bili protiv povratka Ine na naftna polja u Siriji zbog naoružanja koje je iz Hrvatske došlo u ruke sirijskih pobunjenika, samo zahvaljujući lobiranju bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića kod njegova prijatelja sirijskog predsjednika Bashara Al Assada Inine bušotine u Siriji ostat će u vlasništvu Ine i njezini se radnici mogu vratiti u svoja postrojenja, objavio je Večernji list.

Poznato je da je sirijska vlada bila ogorčena nakon što je Hrvatska izvozila vojnu opremu i naoružanje koje je preko Jordana i Turske završilo u rukama sirijskih pobunjenika, a veći dio tog naoružanja kasnije je završio u rukama boraca terorističke organizacije Islamske države.

Prema izvorima iz ministarstva vanjskih poslova Sirije, zahvaljujući brzoj intervenciji Stjepana Mesića kod sirijskog predsjednika Bashara Al Assada stvari su vraćene na početak i sirijska je vlada odustala od svoje odluke o dodjeli Ininih bušotina kineskim i ruskim naftnim kompanijama. 

Komentari (22)
Pogledajte sve

taj društveni fenomen je poznat več odavno. tamo gde je domicilna većina tolerantna agresivna manjina počne divljati, dok tamo gdje je većina ksenofobna manjina skoro pa i nema. tzv. romski indikator tolerancije.


Ma lako za Stipu. Nego miami kako to da je Cakovec najnesigurniji grad uz onako tolerantne,lijevo orjentirane gradjane,a Sinj najsigurniji,a u Sinju sve krezubo,kockoglavo i desnicarsko.

Imaju u Cakovcu svoju manjinu. Miami ih isgurno jako voli. Tamniji su pomalo.

Ma lako za Stipu. Nego miami kako to da je Cakovec najnesigurniji grad uz onako tolerantne,lijevo orjentirane gradjane,a Sinj najsigurniji,a u Sinju sve krezubo,kockoglavo i desnicarsko.

Verdi. ideja ti nije bedasta – Mesić bi podigao promet- jer nikad ništa loše nije napravio
svojim građanima- i nikad nikome ništa loše nije rekao…..Nije se prepucavao sirovo kao
neki drugi, i nije donosio zakon o svom uredu- koji su mu oduzeli…….

Otvorit će ga opet- HDZ – URED ZA UHLJEBE HDZ-.a kad će trebati KOLINDICU zbrinjavati…..kakvo licemjerstvo prema Mesiću….!?

IPak, poticanje na potrošnju lijekova je strogo zabranjeno, tako da nitko neće imati prilike
reklamirati svojim političkim utjecajem niti jedan lijek- ni sebe- ni mene- nikoga .
Mesiću, svako dobro.

New Report

Close