Bezglutenske kroasane opatijskih slastičara dolaze i u Zagreb

Autor: Božica Babić , 30. siječanj 2015. u 10:31
Kroasana je uspješno razvila 32 artikla

U suradnji sa zadrugom Pesla.

Kroasana, pekarsko-slastičarski obrt iz Opatije obitelji Matijević, Blaženke i Željka, prije dvije godine pokrenuo je proizvodnju slatko-slanih proizvoda 'bez glutena'.

Do sada su uspješno razvili 32 artikla koja su već sedam mjeseci dostupna kupcima na riječko-opatijskom području, a od jučer su ušli u suradnju sa zadrugom Pesla koja je preuzela veleprodaju te na svojoj novozagrebačkoj adresi otvorila i prvi maloprodajni objekt za bezglutenske proizvode Kroasane u metropoli.  U projekt 'bez glutena', otkriva Blaženka Matijević, ušli su motivirani i aktivnostima Udruge oboljelih od celijakije Primorsko – goranske županije. Jedan od dva proizvodna pogona prenamijenili su za asortiman 'bez glutena' primijenivši u njemu vrlo visoke standarde za takvu vrstu proizvodnje. Značajnu potporu, dodaje, dobili su i od Županijskog zavoda za javno zdravstvo koje je sufinanciralo zahtjevno i skupo testiranje proizvoda.

Cijena samo jednog testiranja je tisuću kuna, a svaki proizvod prolazi i po desetak testova jer osobama intolerantnim na gluten sigurnost mora biti apsolutno zajamčena. Prvi u Hrvatskoj dobili su i certifikat 'plave markice' pa svaki njihov proizvod prati deklaracija. "Siguran proizvod, vrlo ukusan i cjenovno prihvatljiv kupcima bili su im nit vodilja", kaže Matijević. Kako bi proizvodi sačuvali vrhunsku kakvoću dok ne dođu do tanjura potrošača kroz vlastitu tvrtku EkoPak još 2005. pokrenuli su proizvodnju i biorazgradive ambalaže. Prozirne kutije su od bi-orijentiranog polistirena, proizvedenog najmodernijom tehnologijom, vrenjem i separacijom iz kukuruza (ne iz petroleja). Biorazgradiv je u roku do pedesetak dana i prilikom razgradnje nije štetan za okoliš. 

Komentirajte prvi

New Report

Close