Bauk uklanja sve ulice Mile Budaka i 10. travnja u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2013. u 10:46
Arsen Bauk (Patrik Maček/PIXSELL)

Spomen obilježja Juri Francetiću u Slunju i Mili Budaku Sanaderova je Vlada ocjenila štetnima za ugled i interese Republike Hrvatske.

Ministar uprave Arsen Bauk želi iz Hrvatske ukloniti sve ulice koje nose ime visokog ustaškog dužnosnika i književnika Mile Budaka, piše Novi list. Ukonit će i ulicu 10. travnja koja se nalazi u selu Slatinski Drenovac. Naime, u deset gradova i općina još uvijek postoje Budakove ulice: u Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Virovitici, Pagu, Pleternici, Komiži, Lovincu, Jasenici, Klakaru, a u Pakoštanama čak dvije.

Ministarstvo uprave zatražilo je odluke predstavničkih tijela u jedinicama lokalnih samouprava o imenovanju spomenutih ulica kako bi se utvrdilo jesu li te odluke u skladu s Ustavom i zakonima. Pozivaju se i na Vladu Ive Sanadera koja je 26. kolovoza 2004. godine donijela odluku o uklanjanju spomen obilježja Juri Francetiću u Slunju i Mili Budaku u Svetom Roku, općina Lovinac. U tom se dokumentu ističe da je njihovo postavljanje bilo 'suprotno izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske te nanosi štetu ugledu i interesima Republike Hrvatske', piše Novi list. 

Komentari (14)
Pogledajte sve

Budalo, neka ih zamjene tvojim dubokoumnim imenom!

Arsenije Bauk i njegovi osobni ratovi. Uz ovakvu vladu, povratak SAO Krajine je neminovnost.

@flacius
Nema komentara jer su oni pjevali srpske narodne pjesme.To je dio njihovog identiteta i kulturne bastine.

za ovo bauk nema komentara?????????????

http://www.vecernji.hr/vijesti/sud-sisku-oslobodio-srbe-koji-su-pjevali-cetnicke-pjesme-clanak-522690

New Report

Close