Barroso uočio ulaska Hrvatske u EU progovorio i o Sanaderu

Autor: Agencija VLM , 29. lipanj 2013. u 14:30
J. M. Barroso/EPA

U pisanom intervjuu za sve hrvatske dopisnike predsjednik Komisije odgovarao je i na pitanja o Sanaderu, ali u odgovoru je izbjegao govoriti o konkretnom slučaju.

– Ulazak Hrvatske u EU je zaista povijesan događaj, koji vraća vašu zemlju u mjesto kojoj joj pripada u srcu Europe. Veselim se onome čime će Hrvatska doprinijeti Europskoj uniji. To će biti uspješna priča, koja će biti na korist Unije, građana Hrvatske i čitave jugoistočne Europe – rekao je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso u pisanom intervjuu za dopisnike hrvatskih medija u Bruxellesu.

– Pristupanje Hrvatske je rezultat strogog procesa. Gledajući unatrag u 2003., kad je Hrvatska podnijela zahtjev za članstvo u EU, lako je vidljivo koliko se zemlja promijenila. Prije samo dva desetljeća bila je razderana ratom, a danas je ta zemlja stabilna demokracija, sposobna preuzeti obveze članstva u EU i pridržavati se standarda EU. Ovo je uspješan kraj dugog putovanja – dodao je Barroso.

U pisanom intervjuu za sve hrvatske dopisnike predsjednik Komisije odgovarao je i na pitanja o Sanaderu, ali u odgovoru je izbjegao govoriti o konkretnom slučaju i ponovio da je borba protiv korupcije bila ključna. Govorio je i o ulozi Komisije u rješavanju slovensko-hrvatskog spora oko granice, koji je bio uzrok blokade u pregovorima.

Komentirajte prvi

New Report

Close