Bandić: U ponedjeljak ću smijeniti Upravu Holdinga zbog 7 grijeha

Autor: Poslovni.hr/H , 12. lipanj 2015. u 15:59
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Najavio je da će nakon smjene na čelo Holdinga imenovati v.d.-a te kroz desetak, petnaestak dana raspisati natječaj za izbor nove Uprave.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u petak da će u ponedjeljak, 15. lipnja, smijeniti Upravu Zagrebačkog holdinga jer se oglušila na njegov zahtjev da se odrekne visokih otpremnina.

"Nažalost, oni su sami sebe smijenili jer su odbili prihvatiti normalne kolektivne ugovore. U situaciji krize, recesije i gdje Holding obavlja preko 85 posto posla za Grad Zagreb, a ne na tržištu, deplasirano je govoriti o menadžerskim ugovorima. U ponedjeljak ćemo riješiti taj problem, ja ih nisam smijenio – sami su se smijenili", izjavio je Bandić za radio-postaju Yammat Fm.

Najavio je da će nakon smjene na čelo Holdinga imenovati v.d.-a te kroz desetak, petnaestak dana raspisati natječaj za izbor nove Uprave.

Bandić tvrdi da je Uprava Holdinga napravila niz grešaka, o kojima će u ponedjeljak izvijestiti građane.

"Sedam je grijeha, a u ponedjeljak će svi biti obznanjeni javnosti. Jedan od njih je taj što su retrogradno zaračunali i naplaćuju ljudima komunalnu naknadu, a tek su sedmi grijeh menadžerski ugovori", rekao je Bandić.

Na pitanje hoće li u Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga pozvati saborskog zastupnika, bivšeg ministra financija Slavka Linića, Bandić je rekao da će "biti pozitivnih iznenađenja".

"Jedna od opcija je i gospodin Linić jer je u životu puno toga napravio. Ali ne jedino on, bit će još pozitivnih kadrovskih osvježenja u Nadzornom odboru Holdinga", kazao je Bandić.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Dejan Fičko izjavio je Hini da mediji već dugo najavljuju smjenu Uprave, koju je na javnom natječaju izabrala bivša zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek dok je Bandić bio u zatvoru.

"Što se naših grijehova tiče, uvjereni smo da je razdoblje od tri mjeseca prekratko da bi se moglo govoriti o bilo kakvim ozbiljnim grijesima. A tvrdnju da je jedan od najvećih grijehova retrogradno naplaćivanje komunalne naknade doživljavamo krajnje neozbiljnom jer je tu odluku donijela Gradska uprava, a ne Zagrebački holding", istaknuo je Fičko.

Što se tiče otpremnina, Fičko kaže da im je ugovore o radu sa spornim otpremninama ponudio Nadzorni odbor, a potpisali su ih s predsjednicom Nadzornog odbora, pročelnicom Gradskog ureda za zdravstvo Mirnom Šitum.

"Analiza troškova pokazuje da su aktualni ugovori puno povoljniji za Zagrebački holding u slučaju smijene, u odnosu na ugovor koji su konzumirale prethodne Uprave, jer su troškovi puno niži", istaknuo je Fičko.

Rekao je da je svrha otpremnina samo zaštita u slučaju političke smjene, na što Bandić aludira u izjavama u medijima. "Svrha ugovora bila je omogućiti rad Upravi na profesionalan način, neovisno od sitnih političkih interesa, u skladu s etikom i savješću", poručio je Fičko.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ako si stvarno dovuće Linića, to će tek biti prava ekipa za opće veselje građanstva…

Poslije se mogu i svakodnevno družiti ako im upravitelj da isti dnevni termin za šetnju… [emo_zloban]

New Report

Close