Bandić traži 20 stanova za osobe s invaliditetom

Autor: Josipa Ban /VLM , 12. veljača 2013. u 15:19
Milan Bandić (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

Na sjednici Gradske Skupštine na stolu zastupnika naći će se i zahtjev gradonačelnika Milana Bandića, da kupi 20 stanova prilagođenih potrebama osoba s invaliditetom.

Na sjednici Gradske Skupštine Grada Zagreba, koja će se održati 21. veljače, na stolu zastupnika naći će se i zahtjev gradonačelnika Milana Bandića, da kupi 20 stanova prilagođenih potrebama osoba s invaliditetom.

Unatoč preko 300 neprodanih stanova u Sopnici Jelkovec, u obrazloženju stoji da, grad u svojoj imovini ne raspolaže odgovarajućim brojem stanova koji udovoljavaju uvjetima osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Pristankom gradskih zastupnika Grad bi objavio Poziv za iskazivanje interesa, a kojim želi ispitati zainteresiranost vlasnika stanova na području glavnog grada da prodaju stan Gradu Zagrebu. Pola sredstva za tu svrhu grad ima osigurano u proračunu za ovu godinu dok bi ostatak platitli u 2014. Stanovi moraju biti useljivi do travnja ove godine. 

Predlaže se i prijenos prava građenja s Grada na Ministarstvo poduzetništva i obrta za izgradnju Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL). Centar bi se, prema Sporazumu koji su Grad i Ministarstvo potpisali u prosincu prošle godine, gradio na Kajzerici na zemljištu od 16 tisuća metara kvadratnih  koje je u vlasništvu grada.  Vrijednost zemljišta je, piše u obrazloženju, 31,2 milijuna kuna, no grad će ga dati Ministarstvu bez naknade na 99 godina.

Ministarstvo poduzetništva i obrta pak preuzet će obvezu definiranja projektnog zadatka i izradu programa za gradski projekt, provesti javno urbanističko-arhitektonski natječaj te pokriti troškove vezane uz izradu tehničke dokumentacije i ishođenja potrebnih dozvola.

Na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o raspoređivanju sredstva za redovito godišnje financiranju političkih stranaka i nezavisnih gradskih zastupnika u 2013. Za tu svrhu grad je u 2013. osigurao 2,9 milijuna kuna, jednako kao i prošle godine. Svaki zastupnik u Gradskog skupštini tako će dobiti 56 tisuća kuna na godišnjoj razini, što je 4.737 kuna mjesečno.

Predstavnice podzastupljenog spola pak zaraditi će 10 posto više, 62 tisuće kuna godišnje, odnosno 5.211 kuna mjesečno. Sva sredstva uplaćuju se na žiroračune političkih stranaka, odnosno na poseban račun nezavisnoga gradskog zastupnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close