Artuković, Varga, Škojo i Grbešić zajedno idu po Žito?

Autor: Poslovni dnevnik , 04. studeni 2014. u 22:00
Za kupnju 52% Žita 10 neobvezujućih ponuda/D. J./PIXSELL

Među potencijalnim kupcima su i Podravka te Granolio Hrvoja Filipovića, tvrdi list Dnevnik.

Ljubljana U preuzimanju Žita pokušavaju se povezati Franck Milana Artukovića, Čakovečki mlinovi Stjepana Varge, Mlinar Mate Škoje te Kandit Mirka Grbešića, tvrdi dnevni list Dnevnik.

Desetak investitora predalo je neobvezujuće ponude za kupnju 52% dionica najvećega slovenskog proizvođača kruha i slastica. Konzorcij vlasnika, među kojima je i Slovenski državni holding (SDH), zasad ne želi komentirati prispjele ponude, a tko će biti pozvan da obavi dubinski pregled bit će poznato idućeg tjedna. Među potencijalnim kupcima navode i Podravku te Granolio Hrvoja Filipovića, ali i češku skupinu Agrofert Group 731, koja godišnje ostvaruje 8,7 mlrd. eura prihoda.

Bez obzira na prodaju Žita, aktualna je ideja Uprave da konsolidira poslovanje kupnjom Mercatorove Pekarne Grosuplje, ali i kupnjom programa smrznutog tijesta koje žele prodati Ledo i Frikom, piše Dnevnik. Konzorcij vlasnika podržao bi takve planove, ali traži da Žito s Mercatorom i Konzumom sklopi dugoročni ugovor o suradnji, tvrdi Dnevnik. 

Komentirajte prvi

New Report

Close