Đapić: Ne želimo da se Osijek tretira kao problem

Autor: Agencija VLM , 12. veljača 2013. u 13:00
Anto Đapić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

U svojoj će se kampanji, naglasio je bivši čelnik HSP-a, fokusirati na gospodarski razvoj grada.

Anto Đapić kao nezavisni kandidat u utrci za gradonačelnika Osijeka predstavio je svoj izborni program pod nazivom "Vizija revitalizacije Osijeka". Nastavak je to, kako je rekao, onoga što je započeo kao gradonačelnik 2005., a prekinulo se 2009. godine. U svojoj će se kampanji, dodao je, fokusirati na gospodarski razvoj grada. Okosnicu će mu činiti tri velika projekta.

'Želimo utemeljiti Tech City Osijek kao novi dio grada na Pampasu površine 70 hektara. Trebalo bi to biti poslovno, financijsko i rezidencijalno sjedište, u kojemu bismo po principu javno-privatnog partnerstva izgradili 2000 novih stambenih jedinica i naselili ih s oko 8000 novih, mladih stanovnika', konkretizirao je Đapić predstavljajući svoju viziju. Usmjerit će se, nastavio je, i na Aviopolis, projekt oživljavanja Zračne luke Osijek koji bi se prostirao na površini od 50 hektara.

'Vlada se želi riješiti ZLO-a, a nama je on u viziji razvoja, jedan od stupova zamašnjaka. Imam od ranije već jako dobre kontakte i suradnju s investirorima iz SAD, Izraela i Turske koji su zainteresirani za razvoj zračnog prometa',  dodao je on. Kao treću točku svojega programa izdvojio je stvaranje središnje logističke baze Osijeka na prostorima Veletržnice. 'Zamišljeno je to kao poligon za zapošljavanje velikog broja sugrađana', rekao je Đapić dodajući kako su ovo samo temelji vizije, a ostalo je nadogradnja. Poručio je na kraju kako od Hrvatske očekuje dijalog jer "oni nisu oni koji se svađaju s Vladom nego će od nje tražiti suradnju i odgovoran odnos".

'Ne želimo da se Osijek tretira kao problem', zaključio je na kraju te dodao kako će idući tjedan njegova nezavisna lista istaknuti i kandidata za župana Osječko-baranjske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close