Anti Perkoviću vise nad glavom tužbe malih dioničara

Autor: Ante Pavić , 16. siječanj 2014. u 22:01
Badelu je nedavno privremeno prekinuta predstečajna nagodba/B. Ščitar/PIXSELL

U Badelu tvrde da danas redovito plaćaju dobavljače i zaposlenike, nema zastoja u proizvodnji.

Nakon što je udruga malih dioničara tvrtke Badel 1862, Badel-Badelovcima izišla s proglasom u kojem u istu ravan uništavanja Imunološkog zavoda stavlja i Badel 1862, njezin predsjednik Anto Perković kao bivši čelni čovjek Badela ponavlja da je za njegovog mandata Badel poslovao odlično, a da ga je uništila politika koja ga je i potjerala. 

U trenucima kada je Perković 2009. otišao iz Badela ta tvrtka je imala 800 milijuna kuna različitih dugova, od čega 400 milijuna kuna kredita, a tvrtki je ubrzo blokiran račun. "Ništa od toga nije istina, ti dugovi su umjetno pumpani jer Badel nikada nije imao gubitke", kaže Perković, uvjeren kako je sve to napravljeno da ga se ocrni. Perković želi da država njemu i malim dioničarima koji su mu davali punomoć dok je bio predsjednik Uprave, vrati Badel u vlasničkom stanju kakvom je bio 2009. godine. Država je 2011. godine na ime potraživanja od 260 milijuna kuna postala 76-postotni vlasnik Badela kojemu je nedavno privremeno prekinuta predstečajna nagodba, dok Perkovićeva udruga malih dioničara ima oko tri posto vlasništva.

U Badelu tvrde da danas redovito plaćaju dobavljače i zaposlenike te da nema zastoja u proizvodnji kao što ga je bilo za vrijeme Perkovićeva mandata, a u fazi su traženja strateškog partnera. Perković se ne miri s novom garniturom te je u međuvremenu podigao nekoliko tužbi protiv Badela. Pri tome Badel tuži u svoje ime dok u javnosti nastupa u ime udruge. "Pa naravno da ću tužiti u svoje ime jer je Udruga neprofitna i procesi bi mnogo stajali kada bi tužili u ime 500-tinjak malih dioničara", kaže Perković koji se poziva na odluku Ustavnog sud pri zahtjevu da mu se vrati pravo glasa na skupštinama koje je izgubio zbog nepridržavanja Hanfinog rješenja iz 2010. godine o obvezi objave ponude za preuzimanje.

Hanfa je utvrdila da je za Perkovića i još trojicu dioničara zbog zajedničkog djelovanja nastala obveza objave ponude za preuzimanje društva Badel 1862. Jedan od njih je i odvjetnik Marijan Ruždjak koji za dionice duguje 9,5 milijuna kuna, dok Badel od Perkovića za dionice potražuje milijun kuna plus kamate, što Perković ne priznaje. "Odluka Hanfe će također pasti na sudu, ako ne u Zagrebu, onda u Strasbourgu", komentira Perković rješenje koje je potvrdio i Visoki upravni sud.Budući da nikada nije objavio javnu ponudu za preuzimanjem koja bi ga koštala oko 300 kuna po dionici koja danas košta 16,5 kuna, malim dioničarima su preostale pojedinačne tužbe kojom može tražiti da Perković kupi dionice. Na pitanje je li ga netko od malih dioničara do sada tužio, Perković odgovara da ne zna i da mora provjeriti.

Komentari (2)
Pogledajte sve

BADEL 1862

Nema BD62 spasa dok se ne izvrši deratizacija i polove štakorčine koje su ga dovele u takvo stanje .
Naravno i Perković mora odgovarati za uništenje takve tvrtke !
Uništiti takvu tvrtku koja je imala prvoklasne proizvode : vina , vinjake , mirogojček , vlahov , likere , sokove, naru , inku ,pepsi , vodu , kapljicu …..i da nitko za to ne završi barem u Remetincu ?
Samo treba sljediti trag novca !
Nesrazmjer između imovine i zarada lopina sadašnjih i bivših !
Pa te lopine bi uništile tvrtku i da dilaju drogu !

Pij malo , pij dobro !

Živjeli !

Da potsjetim :
Cezar
Šljivovica
Vigor
Patria
Johnni Walker
Glembaj
Stock
Zrinski
Viarije Dingač
Daruvar
Križevci
Svirće
Smokvica
Vrbička Žlahtina…
Kalničke vode
Nara
Pepsi
Inka…
Napravili dug od 206.000.000,00 kn !

I niko još nije završio u Remetincu ?

http://www.poslovni.hr/vijesti/teske-optuzbe-procitajte-pismo-malih-dionicara-badela-milanovicu-205561.aspx [poslovni.hr]

I dalje prave ogromne gubitke a nitko nije završio u Remetincu !
Zar je teško pratiti trag novca ?
220.000.000,00 !
Kako je moguće uništiti takvu tvrtku ?

Perković uživa na Murteru uzgajajući masline a
Zvjezdana je postala zvjezda u Ministarstvu .

Gospoda su nagrađena ko da su napravili dobit 220 miliona !

[emo_zloban][emo_zloban][emo_zloban]

New Report

Close