Američki poduzetnici traže prilike za ulaganja u RH

Autor: Ana Blašković , 11. listopad 2018. u 14:03
Zainteresirani za projekte/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Blackard i Santorum na osnivanju zagrebačke podružnice Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka.

U Hrvatskoj do početka idućeg tjedna boravi američko poslovno izaslanstvo koje će u nizu pojedinačnih sastanaka u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca s domaćim gospodarstvenicima razmatrati prilike za ulaganja u Hrvatskoj.

Među američkim biznismenima stigli su Jeffory Blackard iz Blackard Globala, koji se bavi ulaganjima u nekretnine te Rick Santorum, bivši američki senator poznat po konzervativnim stavovima. S njima je i poduzetnik Gentry Beach koji je Donaldu Trumpu bio potpredsjednik nacionalne kampanje.  Dolazak Blackarda i Santoruma vezan je uz realizaciju turističkog projekta Pašman Rivijera Blackard Globala, čija se vrijednost procjenjuje na oko 500 milijuna eura, jednu od pojedinačno najvećih greenfield investiciju u turizmu.

Osim turizma, Blackard i Santorum partneri su u tvrtki Zero Global Waste, usmjerenoj razvoju alternativnog goriva iz otpada korištenjem inovativnih tehnologija pri čemu za europsko implementiranje te tehnologije obrade otpada žele odabrati Hrvatsku. 

"Kroz proces razvoja naselja Adriatica u Teksasu, izgrađenog po modelu Supetra na Braču, razvio sam ljubav za Hrvatsku i njezine ljude. Proveo sam dvije godine u proučavanju najmanjih detalja različitih naselja uz obalu Jadrana i u unutrašnjosti, a želja da pomognem i investiram u Hrvatsku postala je moja strast. Cilj nam je stvarati nove pozitivne gospodarske priče", rekao je Blackard.

U srijedu je, inače, u Zagrebu otvorena zagrebačka podružnica Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka Association of Croatian American Professionals (ACAP). Uz spomenuti trojac, na predstavljanju su nazočili veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Robert Kohorst te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close