‘Ako nam se Rohatinski želi pridružiti, bit će nam zadovoljstvo’

Autor: Danijela Jozić,VLM , 30. srpanj 2012. u 10:25

Bivši guverner potvrdio je da se vraća u Todorićev Agrokor uz mogućnost da paralelno radi i u Goldman Sachsu. Još uvijek je, kaže, ogorčen na medije koji su pisali da mu je Agrokor financirao kupnju kuće

Bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski vraća se u koncern Agrokor, s tim da je moguće da paralalno bude i savjetnik u Goldman Sachsu, i to za poslove te banke u Srednoj Europi, a posebno u našoj regiji. “Povratak u Agrokor jest jedna od opcija. Posao u Goldman Sachsu, a obavio sam konkretne razgovore s njihovim predstavnicima, nije posao u punom radnom vremenu, već prema potrebi i koji na neki način može predstavljati dobru dopunu nekom drugom redovnom poslu, no ne i nešto što bi u cijelosti ispunilo moje radne kapacitete”, rekao je Željko Rohatinski u intervjuu za riječki Novi list.

Pritom je moguće da napravi kombinaciju. “Uz pretpostavku da ta dva eventualna posla nisu u sukobu interesa. No, hoće li do toga i doći, naravno, ovisi i o budućim eventualnim poslodavcima i njihovim preferencijama”, objasnio je bivši guverener. Željko Rohatinski u Agrokoru je radio nekoliko mjeseci na dužnosti direktora za makroekonomske analize, nakon čega je prešao na mjesto prvog čovjeka HNB-a 2000. godine. “S Agrokorom sam imao standardni menadžerski ugovor i ne sjećam se da u njemu stoji i mogućnost povratka, ali je od početka postojao džentlmenski dogovor između Ivice Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ako to želim”, rekao je Rohatinski. Očito se prelazak bivšega guverenera u najveći koncern u regiji vrlo intenzivno dogovara, a za to ne bi trebalo biti nikakvih prepreka jer su nam iz Agrokora poručili: “Sukladno našoj poslovnoj politici i prepoznatoj strategiji vezanoj uz ljudske resurse, želimo u našem timu okupiti vrhunske stručnjake. Kako je Željko Rohatinski već i prije bio dio našeg tima, ako nam se ponovno odluči pridružiti, bit ćemo zadovoljni ponovno ga vidjeti kod nas u Agrokoru”. Bivši guverner i njegova supruga dugogodišnji su prijatelji s Ivicom Todorićem. Poslovni dnevnik prošle je godine otkrio da je najveći poduzetnik u državi bračnom paru Rohatinski pomogao i da kupe kuću. Konkretno, lani je Agrokor kupio špeditersku tvrtku Romah u vlasništvu Marije Rohatinski čija je jedina imovina (uz višemilijunski dug) bila dva milijuna kuna vrijedna privatna obiteljska kuća na zagrebačkom Bukovcu. Marija Rohatinski tada nam je demantirala da im je Agrokor kupio kuću, rekla je da ju je kao fizička osoba otkupila prije prodaje tvrtke te da se iz biznisa povlači iz privatnih razloga. “Osjećam jednu dozu tuge i pomalo ogorčenost jer to kako je cijeli slučaj prezentiran u pjedinim medijima ne odgovara činjeničnom stanju”, rekao je Rohatinski NL-u. Otkrio je, međutim, i novi “detalj”: da je avans od dva milijuna kuna za kuću još prije sedam godina Agrokor posudio tvrtki Romah, što je ona vraćala pružajući špediterske usluge koncernu. O tome pak da tvrtka Romah otkako je prodana Agrokoru sve lošije posluje te se nije razvijala prema planovima, bivši guverener je rekao: “Nemam više što komentirati. Tekuće poslovanje tvrtke stvar je novog vlasnika”.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Goldman Sachs je zločinačka organizacija….i to nije moja izjava,a ako i ima ponudu(volio bih vidjeti službeni stav)
funkcij abi se svela na cinkaroško savjetovanje…POmagao bi u regiji…odnosno lobirao i davao povlaštene informacije

New Report

Close