AIK pogurao realizaciju hotela: Split dobiva najveću poslovnu građevinu u Hrvatskoj

Kreću radovi na najvećoj poslovnoj građevini kreću u suradnji sa zagrebačkom Tehnikom/Goran Stanzl/PIXSELL Kreću radovi na najvećoj poslovnoj građevini kreću u suradnji sa zagrebačkom Tehnikom/Goran Stanzl/PIXSELL

Josip Komar za svoj Westgate Tower uz pomoć Agencije za investicije nakon 9 mjeseci dobio pravomoćne papire.

Projekt Westgate u Splitu, uz Maistrin novi hotel Park s 5* u Rovinju trenutno najveća turistička investicija u tijeku, od jučer ima pravomoćne izmjene i dopune građevinske dozvole za dodatnih 10 katova, što je bio zahtjev investitora tvrtke Westgate Tower.

Split time dobiva elitni hotel koji nedostaje, i uz to i najveću poslovnu građevinu u RH od 130 metara visine s antenom, što je norma za računanje. Radovi, doznajemo, kreću iza Uskrsa u sklopu suradnje sa zagrebačkom Tehnikom. U telefonskom razgovoru vlasnik Westgate Towera Josip Komar najavljuje i da će projekt biti javno predstavljen krajem travnja, a podsjeća da će poslovati pod brendom najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriott, i to na osnovu prije godinu dana s njima potpisanog ugovora, prvog unas s tim internacionalnim brendom.

Da su dopune dobili na vrijeme, kaže, hotel bi bio spreman za rad u ovoj sezoni, a sad se otvorenje planira u sezoni 2018/2019. Ipak, uz razumijevanje splitske administracije na kraju Komar ističe veliku podršku i pomoć Agencije za investicije i konkurentnost (AIK), kako od početka projekta, tako i u pogledu dopuna dozvole. Zbog brojnih prepreka za investitore u situaciji najave tri milijarde eura raspoloživih ulaganja u Hrvatsku u sljedeće tri godine, pozitivan primjer poput splitskog u prvi plan stavlja Vladu i ulogu AIK-a.

Direktorica Colliersa Vedrana Linkan smatra da investitorima u projekte u Hrvatskoj nedostaje jedna jedinstvena adresa na koju mogu adresirati sve specifičnosti projekta te dobiti operativnu podršku, i rješenja za probleme koji su rješivi isključivo od strane javnog sektora - na lokalnoj ili nacionalnoj razini, i to u jasno definiranim, ako već ne i obvezujućim rokovima. "AIK po svim definicijama može biti upravo to, ali bojim se da nemamo dovoljno pozitivnih primjera poput ovog da bismo ga smatrali relevantnom adresom za investitore u RH", kaže Likan. 

Komentari (3)
 • miami
  miami 22:33 22.3.2018.

  Nema ružnijeg predgrađa od splitskog…..nema ljepše rive od splitske….Split- krajnosti iz jednog
  kuta u drugi….odkuda će Tehnika naći financijske snage za ovaj posao..sama?

 • nekoime33
  nekoime33 21:22 22.3.2018.

  “unas”
  :)

 • shumar
  shumar 16:01 22.3.2018.

  Malo previše katova, moglo bi stršati u vizuri grada…

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve