Agrokor i Podravka ne planiraju ulazak u Badel 1862

Autor: Danijela Jozić / VLM , 16. travanj 2013. u 22:00
U Podravci su navodno imali neke ideje oko Badela/PIX

Iz Todorićevog koncerna i koprivničke kompanije demantiraju da spašavaju poznatog proizvođača pića.

Dok se čeka primopredaja dužnosti između starog i novog generalnog direktora Badela 1862 – Srđana Oreba i Ive Markotića, ovih se dana pojavila glasina da bi državni udio u toj tvrtci mogli zajednički preuzeti koncern Agrokor i koprivnička Podravka.

Riječ je o udjelu od 65,84 posto za koji do 18. veljače, dokad je bio rok, nije pristigla niti jedna obvezujuća ponuda. Od lanjskih 11 pisama namjere, tijekom ožujka su za Badel 1862 još interes iskazivali talijanska Stock grupa te češka kompanija Granette Starorežna. U međuvremenu su, doznajemo, Česi odustali. Poslovni dnevnik doznaje da Stock jest još zainteresiran, ali i da je njegovim predstavnicima neslužbeno poručeno da je dogovoreno da Badel 1862 preuzimaju Agrokor i Podravka. U koncernu Ivice Todorića su nam to demantirali uz napomenu da je Badel 1862 njihov dobavljač s kojim niz godina surađuju. "Nismo se uopće bavili Badelom 1862 osim što smo lani uputili pismo namjere. Dalje od toga nismo išli. Trenutno smo fokusirani na prodaju i rezultat na srednjeuropskom tržištu", rekao nam je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke, kojeg smo u utorak 'ulovili' u Pragu.

Neslužbeno u Podravci pak kažu da "u kompaniji postoje neke ideje oko Badela 1862", no i da je ta čitava priča "na dugom štapu". Lani se spekuliralo da bi Podravka ušla u Badel pod uvjetom da je riječ o kupnji za kunu. Izgleda da sada sve i vodi u tom smjeru, jer su očito uvjeti koje je postavila država previsoki. Nakon što je u veljači istekao rok za podnošenje obvezujućih ponuda za Badel 1862 ta je kompanija i završila u predstečajnoj nagodbi a sad se čekaju novi potezi Vlade i AUDIO-a. Inače, ideja da Agrokor i Podravka preuzmu Badel 1862 nije nelogična s obzirom da bi koncern u tom slučaju preuzeo vina dok bi koprivničkoj kompaniji išli sokovi i vjerojatno i jaka alkoholna pića. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

BADEL 1862 ?

http://www.poslovni.hr/vijesti/teske-optuzbe-procitajte-pismo-malih-dionicara-badela-milanovicu-205561.aspx [poslovni.hr]

I dalje prave ogromne gubitke a nitko nije završio u Remetincu !

Zar je teško pratiti trag novca ?

220.000.000,00 !

Kako je moguće uništiti takvu tvrtku ?

Perković uživa na Murteru uzgajajući masline a Zvjezdana je postala zvjezda u Ministarstvu .

Gospoda su nagrađena ko da su napravili dobit 220 miliona !

opstaje zato što je vlasnik Podravke država.

Nastavak naslova: ….dok ih se političkim dekretom ljubazno ne zamoli i da određene ustupke….

New Report

Close