A. Todorić: Novac je preskup, Vujčić: To nije hrvatski specijalitet

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2012. u 11:14
Boris Vujčić (Jurica Galoic/PIXSELL)

“Strani ulagači u svojim zemljama plaćaju puno nižu cijenu zaduživanja pa kad dolaze u Hrvatsku, imaju bolji položaj od domaćih kompanija”.

Guverner HNB-a Boris Vujčić i potpredsjednik Agrokora Ante Todorić sudjelovali su jučer u Bruxellesu na panel-diskusiji o poslovnom okruženju u zemljama zapadnog Balkana i u Hrvatskoj kao najnovijoj članici EU, piše Večernji list.

“Ono čime Agrokor nije zadovoljan, rekao je Todorić, visoka je cijena novca, odnosno velike kamate. Strani ulagači, naveo je kao primjer, u svojim zemljama plaćaju puno nižu cijenu zaduživanja pa kad dolaze u Hrvatsku, imaju bolji položaj od domaćih kompanija poput Agrokora. U diskusiji mu je guverner Vujčić odgovorio da viša ili niža cijena novca nije hrvatski specijalitet te je naveo primjer iz EU u kojem je ista banka financirala dva hotela u Alpama, jedan na austrijskoj, a drugi na talijanskoj strani. Iako je riječ o istim kreditima za istu investiciju na istoj planini u istoj EU, ipak je banka, zbog različitih unutrašnjih regulativa država, jednome dala višu, a drugome nižu kamatu”, piše Večernji list.

Više pročitajte ovdje.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close