40 posto ispitanih palo na testu: Ovakav kriminal ne prepoznaju ni direktori

Autor: Ivan Tominac , 15. siječanj 2020. u 09:51
FOTO: GettyImages

U istraživanju je sudjelovalo 2206 osoba iz javnog i privatnog sektora, a kako navodi Svijet sigurnosti rezultati pokazuju da 40 posto ispitanika nije prepoznalo lažne poruke.

U vrijeme kada kibernetički kriminal pogađa svaku treću organizaciju Diverto je u suradnji s poslovnim subjektima proveo istraživanje o napadima lažnom elektroničkom poštom (phishing). Hakerski napadi sve su učestaliji, a metoda phishing postaje stvarna ugroza ICT-u.

Nakon malware metode, Phishing je najzastupljenija,a a upravo tim problemom u Divertu bave se već treću godinu za redom i provode istraživanja koja utvrđuju svijest te spremnost hrvatskih korisnika na obranu od phishinga kao vrste kibernetičkog napada . 

U istraživanju je sudjelovalo 2206 osoba iz javnog i privatnog sektora, a kako navodi Svijet sigurnosti rezultati pokazuju da 40 posto ispitanika nije prepoznalo lažne poruke. Rezultati su utvrdili kako se ovakvi propusti dešavaju i na upravljačkim razinama, a u njihovom slučaju nasjeda se na sadržaj koji je povezan s plaćama i financijskim pokazateljima.

Komentirajte prvi

New Report

Close