‘3. maj’ kao posebna ponuda

Autor: Poslovni dnevnik , 11. ožujak 2018. u 22:00
Može li se brodogradnja zadržati u Puli i Rijeci/Goran Kovačić/PIXSELL

Uljanik grupa pred završnicom restrukturiranja.

Budući da bi Uljanik grupa bez restrukturiranja završila u stečaju, održavaju se završni pregovori s mogućim strateškim partnerima koji bi trebali uložiti novac, očuvati brodograđevnu djelatnost u Rijeci i Puli i smanjiti broj zaposlenih, istaknuto je u petak na tematskoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije o aktualnom stanju u Uljanik grupi, u sklopu koje je i Brodogradilište "3. maj".

Najavljeno je da bi se novac nužan za rad "3. maja" odnosno dug Uljanika prema tom brodogradilištu namaknuo od prodaje imovine Uljanika d.d., koja se očekuje potkraj ožujka, no iz Uljanika još ne otkrivaju o kojoj je imovini riječ.

Ako "3. maj" ne može opstati u sklopu Uljanika, treba pronaći posebno rješenje i strateškog partnera, istaknuto je među ostalim na tematskoj sjednici županijskoga GSV-a. Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda rekao je da je Uljanik u završnici pregovora za strateškog partnera.

Riječ je o četiri moguća partnera koji nemaju istu viziju razvoja, ali svi imaju viziju po kojoj brodogradnja ostaje i u Rijeci i u Puli. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina želi da se održi brodogradnja i u Puli i u Rijeci, a ako to nije moguće, da se "3. maj" izdvoji i ponudi ulagačima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close