244,4 tisuće eura za međunarodnu suradnju kod oporezivanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. listopad 2012. u 12:45
Nada Čavlović Smiljanec (PXL)

Formalnom svečanošću otvaranja danas je označen početak provedbe šestomjesečnog twinning light projekta “Jačanje administrativnih kapaciteta hrvatske Porezne uprave na području međunarodne suradnje kod oporezivanja”.

Formalnom svečanošću otvaranja danas je označen početak provedbe šestomjesečnog twinning light projekta "Jačanje administrativnih kapaciteta hrvatske Porezne uprave na području međunarodne suradnje kod oporezivanja", u kojem će partner hrvatskim poreznim vlastima biti stručnjaci iz Saveznog ministarstva financija Republike Austrije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 244,4 tisuće eura, od čega se 90 posto financira iz europskog Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA 2010), dok je deset posto osigurano iz hrvatskog državnog proračuna.

Cilj projekta, prema riječima pomoćnice ministra financija i ravnateljice Porezne Uprave Nade Čavlović Smiljanec, jest uskladiti rad Porezne uprave sa zakonskim odredbama Europske unije, postupcima i najboljim praksama u odnosu na administrativnu suradnju u području oporezivanja.

Po dovršetku provedbe projekta, odnosno u travnju iduće godine, djelatnici Službe za međunarodnu razmjenu informacija (CLO) Porezne uprave trebali bi biti uspješno pripremljeni za obavljanje poslova koji se odnose na administrativnu suradnju i uzajamnu pomoć između zemalja članica Europske unije u području oporezivanja.

Međusobna razmjena podataka i administrativna suradnja na području oporezivanja, istaknula je voditeljica ovog projekta s hrvatske strane i voditeljica CLO-a Sunčana Sović-Digna, dio je europskog poreznog zakonodavstva i smatra se jednim od bitnijih oruđa za suzbijanje porezne utaje. Ujedno, to je i instrument za učinkovito oporezivanje te normalno funkcioniranje zajedničkog europskog tržišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close