18. godina djelovanja Medicinskog fakulteta

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2015. u 12:46
www.split.hr

Dekan Medicinskog fakulteta Dragan Ljutić pohvalio sve djelatnike koji, unatoč kadrovskom manjku, obavljaju izvanredan posao i na fakultetu i u splitskoj bolnici.

Gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je danas svečanosti povodom 18. obljetnice djelovanja Medicinskog fakulteta. Proslavi Dana Medicinskog fakulteta te uručenju nagrada najboljim studentima, profesorima, liječnicima nazočili su i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja te rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović. 

„Naročito me veseli dolazak na Medicinski fakultet koji zajedno s Kliničkim bolničkim centrom Split čine jedan od ključnih sastavnica našeg grada.“, kazao je gradonačelnik te nadodao važnost razvoja zdravstvenog turizma kao važnog aspekta gospodarskog napretka grada Splita i cijele Dalmacije. „Split kao turistički orijentirani grad mora moći ponuditi i kvalitetnu zdravstvenu uslugu što je danas jedan od osnovnih preduvjeta razvoja uspješne turističke destinacije.“, istaknuo je gradonačelnik Baldasar. 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar je pohvalio rad fakulteta. „Veliko je veselje doći danas iz Zagreba i čestitati 18. rođendan Medicinskom fakultetu. Ovaj Medicinski fakultet radi jako dobro svoj posao, prolaznost je vrhunska i profesionalnost svih koji na njemu rade je također vrhunska.“, rekao je ministar Mornar. Ministar se osvrnuo i na odlazak liječničkog kadra iz Hrvatske i povećanje upisnih kvota na medicinske fakultete.“Radi se na stvaranju boljih uvjeta. Kroz modul programskih ugovora imamo projekcije upisnih kvota te smo na tragu da se dio kvota iz društveno-humanističkih preusmjeri na znanstveno-tehnološka područja.“, kazao je ministar dok je dekan Medicinskog fakulteta Dragan Ljutić pohvalio sve djelatnike koji, unatoč kadrovskom manjku, obavljaju izvanredan posao i na fakultetu i u splitskoj bolnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close