Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka 'Umjesto da piljevinom grijemo škole i štedimo milijune kuna, mi uvozimo lož- ulje'
Pretraživanje
Dionička društva
Hrvatski prerađivači drveta moraju izgraditi zajednički, nacionalni brend, za što imaju najvažniji preduvjet.
osi3 5.12.2005.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

i trebaju i moraju propasti ako hrvatska hoće postati europska zemlja i zaustaviti približavanje afričkom načinu državnog funkcioniranja.

u biti je sasvim jasno kamo to vodi - još jedan, tko zna koji, pokušaj očuvanja komunističkih odnosa. prerađivači su imali godine vremena da se pripreme na tržišnu ekonomiju, ali nisu prstom mrdnuli jer kao i svi drugi komunistički antimenadžeri naprosto komforno žive u svijetu gdje mogu ležerno ignorirati ekonomske zakone a sve njihove dubioze moraju pokrivati drugi.

vidi se da je jedina svrha ovakvih skupova da netko galamom iskamči dodatne povlastice. na načelo ekonomske održivosti se naprosto oglušuju, i zanimaju ih samo povlastice. i nikad im nije dosta, sada bi istu anti-ekonomiju nametnuli i u energetici, gdje bi forsiranje peleta njima dalo povlašteni položaj - opet bez ikakve ekonomske računice.

država koja subvencionira vlastitu propast - potiče antitržišno i ekonomski neodrživo ponašanje, koje postaje sve okorjelije što se više podupire, tako da svakim danom ekonomsko stanje postaje gore, dubioze veće.

viewer 28.1.2012.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
100%

… Ministar Jakovina je rekao da Hrvatske šume godišnje posijeku 1,8 milijuna kubika drvne građe, iako je zahtjeva dvostruko više, a u nekim kategorijama i četiri puta više od odobrene …

Moje je misljenje da je 1,8 milijuna kubika sasvim dovoljno, kad bi se izvozili finalni proizvodi sa dobrom dodanom vrijednocu a time bi se sigurno moglo zaposliti i puno vise strucne radne snage, nego sto bi to bio slucaj, ako bi jos vise kolicine daske i trupaca bile se izvozile. Njemacka, Austrija, Francuska i skandinavske zemlje raspolazu sa ogromnim sumskim bogastvom, medjutim one to bogastvo racionalno i efikasno koriste, dok Hrvati uvijek traze jednostavna rjesenja, da bi se po mogucnosti sto manje ukljucio mozak u svekolike procese.

verdi 20.3.2008.
Slab prosjek ocjena
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
50%

tko se još grije na lož ulje? da li ste vi ikad posjekli metar grabovog ili bukovog drveta? normalno da niste. baš mi danas izda sthil 032. u očima razumnog čovjeka vaše laprdanje više nije ni smiješno.

who dares, wins

miami 19.8.2007.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
66%

Ja gledam danas cestu prema Štrigovi, i dođe mi da plaćem…Gotovo sva stoljetna stabla - POSIJEČENA uz cestu…….! Za ogrijev, za gradnju, za koju
će im svrhu poslužiti ovo stoljetno predivno drvo i debla……
sijecite PAULOVNIJU……!!! ako baš morate.

Da sam na čelu Vlade, naredila bih kazne za ovakvo siječenje stabala,
i pošumljavanje 3 nova drveta - za svaku jedno posiječeno!

…prodajte dionice…-kupite nekretnine!

silvestre 21.9.2009.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
33%

Bravo Verdi,

ja ovu godinu jasen i klen i to u trupcima,
a kaj se tiče večeg prirasta, od sječe,

je samo čega:

jalse, vrbe i rakite,

kvalitetnom drvu ipak treba puno duže,
pa brate mili oni krče amazonu, gdje je prirast
mnogo veći, i iskčit će je ak' treba,
a onda se pak stručnjaci budu lupali cjepanicom po glavi,
jel po njihovim tablicama nije moguće…

hebote laptop u šumi, dobro nabrušena sthilovka, odnosno tomosica
u mom slučaju, pašnjake radi,
a na njih pak više nemamo kaj pustit…

zaključak-raste korov….

Zadnja izmjena: silvestre (27.2.2015. 21:01)

http://www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0 [youtube.com]

verdi 20.3.2008.
Slab prosjek ocjena
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
33%

ja sam isto nekad bio ekolog dok si nisam isfuro kamin i počeo razlikovati šta ja drvo tehnika ili ogrijevno drvo. amazona je normalno nešto sasvim drugo. gdje je kubik npr. tikovine, ebanovine i td. od 10 do 30 000$. obnovljivi izvori… pa to smo htjeli ili…? bez ikakvih sentimenata malo je kvalitetnog drveta. ostalo je samo biljna masa koja će se obnoviti. možemo ju i povećati ako želimo.

who dares, wins

osi3 5.12.2005.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

vaše vrijeđanje vam ne može pomoći kao zamjena za argumente, kojih očito nemate. glasna galama ne može zamijeniti ekonomsku računicu, a u svim državama koje su ekonomski održive, ekonomska je računica osnova svake priče.

da lož ulje nije upotrebljiv i neophodan energent, ne bi ga ni bilo na tržištu, jasno i jednostavno.

energetika je kompleksna i ne postoji jedno rješenja za sve probleme, zato i postoji tako puno opcija. naša moda da se silom pokušava nametnuti ovo ili ono rezultat je bahatog nepismenjaštva pogonjenog stranim kreditima. puno je lakše i jednostavnije galamiti nego se baviti nekom strukom i stalno raditi ekonomske računice - kad ležernu razmetljivost netko drugi plaća.

Zadnja izmjena: osi3 (28.2.2015. 13:14)