JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

IMA LI TKO PAMETNIH PREDVIDJANJA VEZANIH ZA OVU DIONICU

Samo ono što se znna iz medija…
Samo se TNPL javila na natječaj od fonda za privatizaciju…
Ne baš dobra varijanta za cijenu dionice, jer fond možda prihvati (sigurno bude) jedinu ponudu, a to znači
i početnu cijenu… Koliko se sječam ona baš i nije visoka (220-230 kn) što za tnpl uopće nije loš posao,
al nisam siguran kakav je za ostale dioničare u ovom trenutku, al možda treba gledati dugoročno…
JDPL danas vrijedi trenutnu cijenu na burzi…A budućnost, što će nam donijeti vidjet ćemo..
Samo da ponovim moje općenito mišljenje o brodarima,
s obzirom na vozarine o ovakvoj poslovnoj godini (2005 g. ) mogu samo sanjati…

ne mislis li da je u cijenu koju je ponudila Atlanska Plovidba ukljucen i dickont na kojeg uprava racuna da ce ga dobiti , a koji je baziran na slijedecem

– ukrupnjavanje brodarskog sektora unutar Hrvatske na sto svaka vlada i javnost blagonaklono gledaju (uspjesna hrvatska kompanija preuzima drugu u istom sektor), a politicari su oni koji odlucuju, i par dodatnih poena nikad nije na odmet
– obecana nemala ulaganja po preuzimanju (mislim da je u pitanju 207 mil kn)
– discount na kolicinu, vjerovatno, bi mali paketi na burzi postigli visu cijenu, ali cijena nije jedini faktor u jednadzbi koja se zove privatizacija. Uostalm svi mi kad kupujemo na veliko, od trznice pa na dalje racunamo na discount

Uz sve ovo stoji i cinjenica da se cijena novogradnji i celika ne zaustavlja, i pored svih predvidjanja nego nastavlje rast usprkos povecanju kapaciteta svijetskih brodogradilista (Kina najvise, ali i Filipini i Vijetnam), jednako kao i cijena second hand brodova i scrap-a

Sve ovo me navodi na pomisao da Jadroplov ima buducnost, a posebno ako ga preuzme TNPL, koja je pokazala da ima kvalitetan management, i da je ova dionica osobito na duge staze dobar izbor.

Napisao si lapsus, nije ATPL nego TNPL.
Ma u globalu se slažem s tobom, pogotovo o dugoročnosti ulaganja.
Samo ja sam ti razložio da je steta kaj je samo jedan ponuđač, kao i o kratkoročnim efektima.
Inače TNPL nije bas primjer dobrog korporativnog upravljanja i odnosa s dioničarima…
Možda se vremenom promijene…Ljudi se mijenjaju
A vremenom će se i vozarine mijnjati. Po meni def razdoblje koje je bilo prije 5 godina (kriza) je iza nas i slijedi jedno
duže razdoblje dobrog poslovanja brodara, tesko da ce biti kao 2005 g. ali sigurno će biti dobro
Ako si dugoračan ulagač nemas brige…
ali to ti vrijedi za sve dionice, hehe. To je bit kapitalizma, još više bolje, brže, samo treba čekati…

dobit 15 mil $, ali bez dividende, to je po pricanju sukus izvanredne skupstine.
Dakle nista spektakularno, ali niti nista lose,
[smiley11]

Evo nešto novosti vezanih uz Jadroplov. http://www.slobodnadalmacija.hr/20060212/novosti02.asp
Ovo neće baš imati utjecaj na cijenu, ali bi moglo na cijenu Splitske plovidbe koju Split Ship Menagment namjerava preuzeti. No ako sudski proces prema vlasniku SSM-a Ratku Božiću krene gdje on nebi želio, lako je moguće da počne rasprodaja dionica Splitske plovidbe.
Uskoro kreće još jedna tužba protiv Splitske plovidbe, ali o tome nešto kasnije.

JADROPLOV je sigurno jedna od najdepreciranijih dionica na hrvatskom tržištu i dionica koja će u bliskoj budućnosti jako puno rasti. Knjigovodstvena vrijednost za 31.12.2005 mogla bi iznositi 500 kuna. To znači da bi tržišna cijena mogla komotno dosegnuti 1.000 kn. Potrebno je analizirati financijska izvješća i uvjeriti se u to.

Prema ljestvici londonskoga poslovnog magazina “Finance Central Europa”, Jadroplov je proglašen najboljom pomorskopm kompanijom u Jugoistočnoj Europi za 2005. godinu. Vrijedno priznanje koje je u prehrambenom sektoru zavrijedila koprivnička “Podravka”, odnosi se na područje od Slovenije do Makedonije te Bugarsku i Rumunjsku. (izvor:// http://www.slobodnadalmacija.hr. )

Dioničar ima li kakvih novosti od strane Jadroplova glede kupnje broda, dobiti za 2005., završetak privatizacije ili … ?

Evo šta kažu u sutrašnjem Večernjem listu:

U “zastaru” će uskoro i natječaj za prodaju splitskog Jadroplova na koji se javila samo Tankerska plovidba. Navodno Tankerska razmišlja da li ići do kraja ili odustati jer je krenula u velika ulaganja u turizmu. Svakako, Tankerskoj se ne žuri, a nema znakova nervoze ni u HFP-u i Vladi u vezi s tim. ”

Vaš link

Naravno da se Tankerskoj ne žuri, jer vrijeme radi za njih….netko stalno skuplja Flokijeve dionice po 300-305 kn na tržištu.

Evo ja sam proučio fin. izvješća Jadroplova (samo da se zna – kupio sam prije tjedan dana nekoliko stotina dionica) i mogu vam reći da je Dioničar 100% u pravu bar što se tiče BPS-a iako je on bio skroman sa 500 kuna po dionici, moje mišljenje je preko 650 kuna po dionici. Što se tiče cijene dionice ona prvenstveno ovisi o privatizacijskoj trakavici, kad ona završi vidimo se na 500 kuna, a nakon što budući vlasnik poništi vlastite dionice cijena bi mogla biti i veća. U tom kontekstu (budućeg vlasnika) vidim i lagano punjenje Hypo skrbničkog računa, a znamo na kojem području je ta austrijska banka najviše prisutna i za koga bi mogla kupovati!

DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./FIAMA HOLDINGS S.A. ZAGREB, HRVATSKA
Zastupnički račun, zastupana osoba:
HZMO ZAGREB, HRVATSKA
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA
JADROPLOV D. D. SPLIT, HRVATSKA
FLORIČIĆ KRISTIJAN PREMANTURA, HRVATSKA
Skrbnički račun:
CENTAR BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PODRAVSKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
PALIĆ VLADIMIR


JADROPLOV je sigurno jedna od najdepreciranijih dionica na hrvatskom tržištu i dionica koja će u bliskoj budućnosti jako puno rasti. Knjigovodstvena vrijednost za 31.12.2005 mogla bi iznositi 500 kuna. To znači da bi tržišna cijena mogla komotno dosegnuti 1.000 kn. Potrebno je analizirati financijska izvješća i uvjeriti se u to. Prema ljestvici londonskoga poslovnog magazina “Finance Central Europa”, Jadroplov je proglašen najboljom pomorskopm kompanijom u Jugoistočnoj Europi za 2005. godinu. Vrijedno priznanje koje je u prehrambenom sektoru zavrijedila koprivnička “Podravka”, odnosi se na područje od Slovenije do Makedonije te Bugarsku i Rumunjsku. (izvor:// http://www.slobodnadalmacija.hr. )

dečki ja isto volim Jadroplov, nemojte navlačit sa ciframa od 1000 kn. Kod brodara postoji takozvana likvidacijska vrijednost brodova i od toga treba oduzeti ukupni dug + keš na računu.
Također postoje neke obveze iz ugovora sa Dholom.
Mislim da se realna vrijednost kreće između 430-500 kn.

Čujte momci. Ja sam bio u jadroplovu i ta dionica mi je ostala u ljepom sječanju jer sam zaradio 200% na njoj. Nažalost vozarine padaju i brodarske dionice su u padu. Moja preporuka je da se riješite brodara na vrijeme i da uložite u perspektivnije dionice.
***obrisano***
Pozdrav dioničari[smiley2]

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

Truli sugeriram ti da koristiš mala slova jer to i pravila nalažu, baš me zanima kako Imperijal može dostići prinos od 100%, znači pričaš da bi se nekome mogao prodati za 1000 kn!!!??[smiley9]
Daj neki hint da i ja uložim lovu.

New Report

Close