Agrokor, Atlantic, Pliva i PBZ prihvatili poziv Sandre Švaljek

Naslovnica Forum Komentari članaka Agrokor, Atlantic, Pliva i PBZ prihvatili poziv Sandre Švaljek

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Agrokor otkriva male tajne velikih prehrambenih majstora:

http://ideamislinavas.blogspot.com/

Uništavaju gospodarstvo velikim porezima :

http://www.poslovni.hr/komentari/liniceve-mjere-financijske-discipline-unistavaju-domacu-potraznju-231137 [poslovni.hr]
************

Njih pet ministara umjesto da štede došli u Split sa 5 automobila i svaki sa svojom ministarskom kamarilom .

Ova Kukuriku vlada misli da su investitori i strani i domaći maloumni i blesavi.

Pored takvih poreza koje uvode svaki dan nemoguće je bilo šta u Hrvatskoj investirati .

Dapače , ovako velikim porezima i bezobrazno velikim kamatama uništavaju tvrtke i povečavaju broj nezaposlenih i stopu inflacije . Provjerite koliko duguju Hrvatske tvrtke kamata državi !

Čak su uveli potajno porez na ino mirovine o kojima pojma nemaju penzići i na koje obračunavaju kazne 2.000kn-50.000kn i kamatu 12 % do 16% , pa će mnogi penzići platiti više kaznu i kamate nego što im je ino mirovina .

Jedino rješenje je da ino penzići odu natrag živjeti van i da tamo troše teško zarađene ino mirovine .

Čak je i Vlada HDZ-a imala 100 % veće strane investicije od Kukuriku Vlade , i broj nezaposlenih je bio 70.000 manji , a inflacija je bila 50 % manja .

Jedino pozitivno u “ProInvestu” će biti to da će putujući Kukuriku “cirkus” naplatiti masne dnevnice iz buđeta .

PIPL MAST TRAST AS

ili Hrvatski

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU !

.

a zaboravili ste da je u nedjelju trebala bila utakmica u splitu.baš me zanima jesu li se pojavili sva petorica u loži da ih raja vidi.

malo su si namjestili službeni put,dnevnice i slikanje u splitu .
leteći cirkus monty zokya. to im je slogan za lokalne izbore

a i imaju odlične rezultate :12 000 novo zaposlenih u upravi kako reče ministar

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Samo da i oni opet ne počnu održavati skupove na kojima će se svi izješnjavati za uvođenje eura, a protiv devalvacije i dolaska MMF-a!

Nadajmo se da će se netko sjetiti postaviti cilj kako da Hrvatska ne nastavi još brže tonuti i zaostajati nakon što postane članica EU. Jer, prema podacima Godišnjih izvješća Komisije EU (koje u Hrvatskoj nitko ne čita)Hrvatka je u 2008. godini (po tekućim cijenama)imala svega 43% BDP-a po stanvniku u odnosu na prosjek EU. U 2009. godini to je palo na 42% prosjeka u EU. Videći koliko su ti podaci depresivni, netko je u EU Institutu za razvoj promijenio metodologiju sa tekućih cijena na paritet kupovne moći. Tako je od 2009. godine na 2010 prosjek odmah porasao odnosno pao sa 63% na 62%. Ovih 20%+% razlike u BDP po stanovniku u odnosu na prosjek EU za 2009. godinu je odličan dokaz što sve promjena metodologije može učiniti, zajedno s time koliko nas Komisija EU cijeni kada pribjegava takvim “akrobacijama”! Ili je netko morao “postupiti po naređenju”?

Od svih zemalja koje su u 2004. godini ušle u EU samo je Slovenija po BDP-u po stanovniku uspjela sustići Portugal i Maltu, dvije najsiromašnije članice (po tekućim cijenama). Ako se primijeni paritet kupovne moći, tu je još i Češka Republika.

Nema, dakle, šanse da Hrvatska ikada sustigne prosjek EU!!!!

Riječju, kada su razlike u razvijenosti i ekonomskoj snazi prevelike, svaka se asocijacija za najslabije članove brzo pretvori u eksploataciju čak i uz najbolje namjere. EU je također jedan primjer koji to jasno i nedvosmisleno dokazuje. Još samo fali da Hrvatska uvede euro pa da ju to do kraja dotuče isto kao i Sloveniju!

nije li žalosno da se ekonomija svela na statističko prikazivanje podataka i da nema ama baš nikakvu drugačiju ulogu u društvu? Zar bi klub trebao značiti – da privatnici koji mogu platiti članarinu mogu i koristiti te podatke, a društvo u cjelini koje i plaća te iste ekonomiste ne?

New Report

Close