VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

svi šute o toj tako prespektivnoj dionici, ajmo je malo stavit na tapet pa da vidimo ko šta misli o njoj
mislim da je to odlična dionica
koliko su samo fondovi pokupoivali kad je izašla, kad kreće trgovanje sa njom
ili je već počelo

vidim da je počelo sorry nisam se skroz informirao, šta mislite o toj dionici ili ste je već razgrabili[smiley2]

Uvrštenje redovnih dionica VIRO-tvornice šećera d.d. u Službeno tržište
(2006-04-20)

Odbor za uvrštenje vrijednosnih papira donio je na svojoj sjednici Odluku kojom se odobrava uvrštenje redovnih dionica VIRO – tvornice šećera d.d. u Službeno tržište ( I Kotaciju).

Redovnim dionicama trgovat će se pod istim simbolom: VIRO-R-A, ISIN kod : HRVIRORA0001. Trgovina započinje danom uvrštenja tj. 20. travnja 2006. godine u 10:00 sati.

Na ZSE imate izvjesce za 2005. U odnosu na 2004. su udvostrucili prodaju i dobit.

EPS je 70,74kn
P/E je 7,35

http://www.virovitica.net/arhiv2/clanak.asp?clanakID=3849

Prodajom je Viro u prvom kvartalu 2006. prihodovao 38 milijuna kuna (+122 posto), dok je dobit manja za petinu zbog rekonstrukcije dijela proizvodnih kapaciteta

Viro tvornica šećera iz Virovitice u prva je tri mjeseca ove godine ostvarila 11,17 milijuna kuna neto dobiti, što je za 19,6 posto manje nego u istom razdoblju lani, a zarada po dionici iznosila je 8,06 kuna. Kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, ostvareni rezultat u skladu je s planom. Naime, manje ostvarena dobit u skladu je s planiranim, jer je tvrtka u promatranom razdoblju smanjila i realizaciju šećera. Smanjena realizacija rezultat je neisporučivanja šećera zbog rekonstrukcije pakirnice s ciljem povećanja kapaciteta u narednom razdoblju. Zbog navedene rekonstrukcije društvo nije isporučivalo šećer oko 30 dana.
Ukupni prihodi tvrtke iznosili su 98,05 milijuna kuna i veći su za 1,2 posto. Prihodi od prodaje u zemlji povećani su 121,8 posto, na 38,18 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni sa 75,68 milijuna kuna, na 56,48 milijuna kuna. Ukupni rashodi u prvom su tromjesečju iznosili 86,87 milijuna kuna i povećani su 4,7 posto prema istom lanjskom razdoblju.

U prvom tromjesečju izvršena je dokapitalizacija društva. Izdano je 346.667 novih redovnih dionica, koje glase na ime, svaka u nominalnom iznosu od 100 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 34.666.700 kuna. U javnoj ponudi upisano je i uplaćeno 100 posto izdanja. Dionice je upisalo ukupno 761 novih dioničara. Temeljni kapital društva povećan je s 104.000.000 kuna na 138.666.700 kuna.

Nakon dokapitalizacije, dosadašnja dva dioničara zadržala su 75 posto udjela u temeljnom kapitalu, dok su ostali dioničari vlasnici 25 posto temeljnog kapitala.
( Bankamagazin)

Viro lost another 0.2% as the sugar maker unveiled a 19.6% yoy slump in its 1Q06 net profit of HRK 8.1 a share on just 1.2% higher sales of HRK98.05m. The company has blamed maintenance of the packaging line for not being able to deliver products for as much as 30 days. We nevertheless remind investors that at P/S of 1.1x and P/EBITDA of 5.3x, Viro trades at a deep discount to our intl. peer group, which deserves a ‘buy’ rating with a 12M target of HRK 682.

(HYPO ALPE-ADRIA-BANK DAILY COMMENT)

12.05.2006. 14:55, dmilanovic:

PD_Web, 12.05.2006. u 15:33
Pozdrav svima molio bi ako mi netko može malo prokomentirati ovu dionicu,
ja sam uzeo ne puna ali po 510 kn , šta milsite je to skupo.
Te po vama je moguće očekivati skori rast, budući se očekuje jedna dobra dividenda koju su najavili a priča se da su odvojili neki 60000000 kn za dividende.

lijepi pozdrav

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

ima netko neki kommentar za ovu dionicu naon šta je došla na 500 kn a danas se popela 510 kn, jel ide to gore,

zananc tvoje razmišljanje ako nije bed

ovu temu pokrećem evo ovo je već treći put , ali nitko se na upite da obijektivno prokomentira ovu dionicu , iz ove današnje perspektive , nakon što je opet počela rasti , nakon što su najavili isplatu dividende u visini od 60 mil., kn, itd., nije rekao ni riječi , šta je ovo popapala maca jezik.

lijepi pozdrav svima

Dobro ulaganje za budućnost. Naime nakon IPO-a i uvrštenja na burzu a zatim i u 1. kotaciju dionica je svojom cijenom dosegla trenutni maksimum i zatim normalnu oscilaciju koja je u sve užem rasponu i još nije završena. Pretpostavljam da će se ustabiliti na približno sadašnjoj razini cijene. I zatim na osnovu pokazatelja poslovanja u dužem periodu, krenuti u pravcu tih pokazatelja.
Osim toga i mirovinci mogu ulagati budući je u prvoj kotaciji, zapravo i nemaju veći izbor, pa joj je i to pomoglo da dođe, u ovom trenutku, na sadašnju cijenu.
Pozdrav
P.S.
Nisam rekao ništa novo, samo ono što svi znaju.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Dionice iz prve kotacije su prilično sigurno ulaganje s obzirom na mirovinske fondove koji mogu ulagati u njih. Čak mogu reći da su mirovinski fondovi danas gladni za svježim papirima. Mislim da tu treba napraviti i distinkciju između dionica koje su u prvoj kotaciji i onih koji nisu. Zbog toga npr. ne treba očekivati da će se Arena može tržiti na razinama na kojima se trži Istraturist.

Mene u ovom kontekstu zanima sljedeće. Uskoro se očekuju izmjene zakona po kojem će mirovinski fondovi moći ulagati u neke dionice iz JDD-a. To će vjerojatno dosta utjecati na rast tih dionica u sljedećem razdoblju. Ima netko više informacija o tome?

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Potpuno se slažem i s prvim i drugim odlomkom a novih informacija nemam ali ih željno očekujem.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

ej šta mislite kada bi ovi mogli dividendu iskeširat , priča se o 60 mil.kn

New Report

Close