Euroline: dogovor s bankama ili prodaja

Naslovnica Forum Komentari članaka Euroline: dogovor s bankama ili prodaja

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

https://www.jutarnji.hr/life/tehnologija/ja-sam-braco-radovanovic.-imam-najvecu-kolekciju-mercedesovih-oldtimera.-podmetali-su-mi-htjeli-me-unistiti-ali-nisu-uspjeli…/1961739/

Milorad Radovanović Braco u Zagreb je stigao 20. listopada 1993. godine. U sportskom Mercedesu 500E i Bossovu svijetlom odijelu dovezao se iz Njemačke. Imao je 38 godina. Tada je imao tvrtku registriranu na kućnoj adresi u mjestu Friolzheim nedaleko od Stuttgarta.

Na Trgovačkom sudu u Zagrebu toga je dana u listopadu 1993. godine registrirao tvrtku Euroline d.o.o. Prijavio ju je na adresi Ilica 41a.

Ubrzo je dobio ekskluzivno zastupništvo Mercedes Benza za Hrvatsku. Mnogi su ostali u šoku.

Nisu vjerovali u Bracu. Kao bivši tenisač, dotad nije bio “faktor” u automobilskoj industriji. U Hrvatskoj je bio gotovo nepoznat.

Naime, još kao student iz Opatije se odselio u Sjedinjene Američke Države, a nakon fakulteta nastavio je živjeti u Njemačkoj.

No, Braco je uspio vrlo brzo: već nekoliko godina nakon dobivanja zastupništva za Mercedes stekao je status jednog od najmoćnijih uvoznika automobila i uspješnog biznismena.

Iako se redovito pojavljivao na ljestvicama najmoćnijih i najbogatijih Hrvata, priča o njegovu uspjehu i životnim strastima ostala je misterij. Sve dosad.

Braco obožava oldtimere. Najveći je, kako potvrđuju njegovi prijatelji i suradnici, kolekcionar oldtimera u Hrvatskoj. Vrijednost te zbirke nitko, pa čak ni oni koji su vidjeli te moćne stare Mercedesove modele, ne može procijeniti!

Uz aute, njegova velika strast su brodovi. Prije dvije godine kupio je Sunseeker Yacht, vrijedan oko pet milijuna eura!

Braco je, prema riječima nekih njegovih prijatelja, i veliki ljubitelj luksuznih satova. U toj, trećoj, vrijednoj kolekciji ima desetak satova. Uživa u najfinijim vinima. U bogatom vinskom podrumu skuplja vina najboljih berbi.

Braco Radovanović s obitelji živi u vili u Stuttgartu.

U Zagrebu nema ni stan, ni kuću: već 20 godina u hotelu Westin ima zakupljen apartman u kojemu odsjeda kad je u Hrvatskoj. Kada dođe na Kvarner, živi na svom brodu u marini u Ičićima.

Braco Radovanović ima jednu tajnu: boji se aviona. I još nešto: obožava brzu vožnju i adrenalin, kažu da je odličan vozač, a gdje god putuje, nikad ne uzima vozača. Uvijek vozi sam.

Od svojih životnih pravila ne odstupa. Samo najintimniji znanci znaju da Radovanović od kraja 80-ih, kad je odigrao svoj posljednji meč, nije više izašao na teniski teren, niti uzeo reket u ruku.

– Nikad se ne okrećem natrag. Nikad se ne vraćam na staro – objasnio je Radovanović svojim prijateljima takav radikalan rez.

Bobu Živojinovića često je izazivao na terenu. Bio je dobar, ali ne najbolji.

Jučer u telefonskom razgovoru Živojinović se prisjetio dana kad su zajedno igrali tenis.

– Uvijek je bio tu negdje, ali nije bio u samom vrhu. Mogu reći da je uspješniji biznismen nego što je bio tenisač – istaknuo je Živojinović.

– Svatko tko se toliko dugo bavio sportom, a poslije je ostvario tako velik uspjeh u biznisu, zaslužuje pohvale – dodao je Boba Živojinović.

Milorad Radovanović rodio se 4. prosinca 1955. u Voloskom, mjestu pokraj Opatije, pa je najvredniji oldtimer iz njegove kolekcije upravo njegov vršnjak iz 1955. – Mercedes SL300.

New Report

Close