Poljoprivreda je imperativ ostanka i opstanka ljudi

Naslovnica Forum Komentari članaka Poljoprivreda je imperativ ostanka i opstanka ljudi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Naslov kaže da je poljoprivreda “imperativ ostanka i opstanka ljudi”, a tekst da se u razvijenim zemljama poljoprivredom bavi manje od 2% stanovništva. Paradoks, otprilike kao kad bivša državna poduzeća kukaju kako je država cijelo vrijeme loše upravljala, a na kraju mole da im država ponovno bude jedini vlasnik i “strateški partner”.

NEMA BESPLATNE ZEMLJE

radi se o težem slučaju kleptomanije u kombinaciji sa niskom inteligencijom. primjetljivi su i kompleksi niže vrijednosti u ophođenju sa inozemnim hoštaplerima

Uglavnom Hadziceva ideja je da drzava uzme novac iz onih grana ekonomije koje mogu kreirati dobro placene poslove i tim novcima subvencionira lose placene poslove u poljoprivredi. Na kraju ce svi biti ili siromasni ili ce napustiti zemlju izuzev vlasnika OPG-ova koji se kupiti ogromne drzavne poticaje.

Isto se moze primjeniti i na turizam.

Hrvatska drzava godinama masivno subvencionira grane ekonomije koje kreiraju slabo placene (uglavnom sezonske) poslove, i povecava namete onim granama koje imaju potencijala da kreiraju dobro placene poslove. Krajnji rezultat je ekonomska stagnacija i iseljavanje.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close