Dvije godine s vrapcem u ruci (objavljeno 02.02.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Dvije godine s vrapcem u ruci (objavljeno 02.02.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

[color=black]

Kao sindikalna povjerenica Novog Sindikata, ne želim puno trošiti energije na ovaj članak, ali ipak me prozivate, pa ukratko komentar:

– Irena Glas nije član niti jednog sindikata pa smatram da nema pravo prozivati Novi Sindikat koji djeluje u zakonskim okvirima RH.
Pošto je bila do nedavno predsjednica PPDIV-a (Podružnice TDZ-a),nikada nije pokušala zaštititi člana u bilo kojem smislu, jedino je išla u pregovore s poslodavcem za otpremnine kolega i kolegica koji su otišli iz tvornice a nije ih mali broj.
Stoga smatram da kolegica nije dovoljno poznavala sindikalni rad.

“Poslodavac nam nije ponudio neke bajne uvjete. No da su PPDiV i Novi sindikat bolje odradili svoj posao, umjesto da su se prepucavali i zastupali svoje interese, možda smo se mogli izboriti i za bolje uvjete.”

I moram demantirati izjavu koju je kolegica dala novinama: Da su se Novi Sindikat i PPDIV prepucavali i zastupali svoje interese.
U ovom slučaju može samo govoriti o jednom sindikatu jer svatko sudi po sebi. Zastupanja svoga interesa sa strane Novoga Sindikata,koji djeluje 6 mj., nikada nije bilo a niti će biti.
Isključivo se zalažemo za dobrobit svojih članova!!!!

citiram:
“Budući da se suzdržao od ulaska u otvoreni konflikt, Cuccurin je iz emisije koja je, realno, za kompaniju koja ima imidž najvećeg hrvatskog monopolista, bila vrlo rizična, zapravo izašao kao pobjednik.”

Ovu izjavu također moram replicirati jer u samoj rečenici vidi se da se radnik stavlja na drugo mjesto,time mu se ne pruža nikakva prilika da izjasni svoje mišljenje tj. nezadovoljstvo. To se jasno vidi opisanim riječima, gdje se spominje da je Cuccurin iz kompanije koja ima utjecajan imidž najvećeg hrvatskog monopolista.

[/color]

Mi ne tražimo da nas kupi grad, niti bilo tko drugi, već da TDR vrati potraživanja TDZ-a i proizvodnja se može nastaviti u registriranoj tvornici Jagićevoj b.b.
Zakoni se mijenjaju i dopunjavaju ali Ustav RH je jedan i smatramo da ga svi građani ove države moraju poštivati a tako i poslodavac.

Snježana Vujsić Sardelić, što je danas grijeh tražiti nastavak rada (tražiti pravdu)??!!!???!

Dajte meni otpremninu 250000 kn i odmah prihvacam otkaz na poslu. Pametno ulozis tih 250000 (npr. za investicijske fondove ne treba neko veliko znanje), odradis malo sastrane tek da upocetku zaradis nesto i imas osiguran zivot do kraja. Pogotvo ne vjerujem da su ti ljudi prije radili bas za neku veliku placu. Zanimljivo je danjvise strajkaju radnici tamo gdje dobivaju najvise otpremnine TDZ i HT. Sramota.

Zaradite i vi pošteno novac,ostavite zdravlje u tvornici,pa onda komentirajte. I ja kada bi doma sjedila ili radila, a ne zalagala se na poslu maksimalno, uzela bi što mi se nudi,kao što vi kažete, i otišla.
A nitko nije spominjao 250000 kn, riječ je o mnogo manjoj cifri, to su samo priče za stanovništvo /naciju.

New Report

Close