Pučani traže sustav ranog upozoravanja na suvišne zakone

Autor: Poslovni dnevnik , 21. listopad 2014. u 21:59
Markus Pieper traži provjeru utjecaja novih zakona na poduzetnike

Zadaća te grupe eurozastupnika je da provjeravaju kako se zakoni koji se donose reflektiraju na mala i srednja poduzeća.

Prije usvajanja novih zakona izračun troška za MSP. Stranka EPP predložila je Jean-Claude Junckeru da se uspostavi "sustav ranog upozoravanja na nepotrebne zakone".

"Trebamo neovisno tijelo koje bi izračunavalo birokratske troškove za svaki pojedini europski zakon prije nego što krene u proces usvajanja", rekao je Markus Pieper, predsjednik EPP-ove grupe "Serkl SME-a", a prenosi Euroreport. Zadaća te grupe eurozastupnika je da provjeravaju kako se zakoni koji se donose reflektiraju na mala i srednja poduzeća. Pieper je tako podržao prijedlog Edmunda Stoibera, predsjednika tijela koje je osnovala Europska komisija pod nazivom "Skupina na visokoj razini za administrativni teret", koje se bavilo nepotrebnom birokracijom i podnijelo je svoje izvješće.

Europarlamentarac Pieper dodao je da se predsjednik EK-a u odlasku J. M. Barroso ne želi time baviti, a potrebno je pažljivo kontrolirati "sukob nadležnosti ili moguća kršenja načela supsidijarnosti. Uspostava ovog tijela bit će jedan od prioriteta EPP skupine u narednom mandatu", rekao je Pieper. "Baš svaki EU zakon mora proći provjeru kako djeluje na MSP", dodao je. 

Komentirajte prvi

New Report

Close