ČRNKAS pomogao u zaposlenju 42% mladih

Autor: Marta Duić , 04. veljača 2016. u 22:00
Polaznici ČRNKAS poslovnog kluba na jednoj od radionica koja ih priprema za tržište rada

Ovo će ohrabriti mlade da aktivnije rade na predstavljanju poslodavcima i traže posao.

Besplatne trotjedne radionice za traženje posla koje se provode u sklopu EU projekta ČRNKAS -Črnomerec poslovni klub bilježe uspjehe, a posao pronalazi sve veći broj polaznika. Nositelj ovog EU projekta vrijednog 73 445,46 EUR je Grad Zagreb, a partneri u provedbi projekta su Institut za stručno usavršavanje mladih i Europski savjet za mentorstvo i coaching Hrvatska, a projekt je s 92,64% financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Od početka projekta u lipnju prošle godine do danas održano je osam ciklusa radionica za traženje posla kroz koje je prošlo 96 mladih nezaposlenih osoba. "Izradili smo i prve privremene rezultate projekta te ponosno možemo predstaviti kako je od polaznika koji su prošli radionice 42 posto njih pronašlo posao.  Ovi rezultati dokaz su kako je ulaganjem u svoja znanja moguće pronaći posao i u trenucima kada se teško uključiti na tržište rada, pogotovo kao mlada osoba bez iskustva. Vjerujemo da će rezultati ovog projekta ohrabriti sve mlade nezaposlene da još aktivnije rade na svom predstavljanju poslodavcima i aktivnije se posvete traženju posla", poručio je Luka Bogdan, programski koordinator projekta.

Tijekom tri tjedna radionice polaznici prolaze kroz devet modula na kojima usavršavaju znanja i vještine potrebna za ulazak na tržište rada te predstavljanje budućem poslodavcu. Polaznici tada usavršavaju pisanje životopisa i motivacijskog pisma, komunikacijske i prezentacijske vještine te uče kako se pravilno pripremiti za razgovor za posao i još mnogo toga. Na radionicama sudjeluju mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 30 godina koje žive na području Grada Zagreba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close