Zbog ulaska u EU sele proizvodnju iz Kine u Hrvatsku

Autor: Bernard Ivezić , 26. svibanj 2013. u 22:00
Miroslav Huzjak, pred. Uprave M Sana, u Zagrebu otvorio tvornicu LED televizora/PIX

U novu tvornicu u Zagrebu uložili 380 tisuća eura, u sustav kontrole kvalitete svojih proizvoda ulažu 3 mil. kn godišnje.

Nakon što je M San grupa u deset godina u jadranskoj regiji od svoje privatne robne marke Vivax ostvarila prihod od 1,35 milijardi kuna, priprema se za širenje prodaje na EU.

 

380tisuća

eura uloženo je u tvornicu LED televizora

Miroslav Huzjak, predsjednik Uprave M Sana u petak je u Zagrebu otvorio tvornicu LED televizora. Ističe da su u pogon uložili 380.000 eura. Kao pripremu za izlazak na EU tržište M San je u sustav kontrole kvalitete svojih proizvoda počeo ulagati 2,5 do tri milijuna kuna godišnje, te je upravo osnovao poseban izvozni odjel. "Za M San je tržište EU prilika, ali tu priliku treba znati iskoristiti i zato ovu proizvodnju iz naših tvornica u Kini selimo u Hrvatsku", kaže Huzjak. Razlog su zaštitne carine koje EU ima na proizvode iz Kine, a koje se kreću do 40 posto.  

"Plan nam je pronaći nama slične distributere u EU s kojima možemo ostvariti suradnju i tako plasirati naše Vivax proizvode s jedne strane, a s druge razvijati izravnu prodaju putem eKupi web trgovine", kaže Huzjak koji smatra da se dobro organizirane hrvatske tvrtke s konkurentnim proizvodima mogu relativno jednostavno pripremiti za izvoz na tržište EU. Sa 13% udjela u ukupnim prihodima M San grupe, Vivax je, iza distribucije HP i IBM proizvoda, treći najveći segment poslovanja kompanije. Lani je prodaja Vivax proizvoda porasla 16,7 % na 20 milijuna eura, a u kompaniji očekuju da će im i ove godine promet porasti od 20%. Najveći izvoz od 2 milijuna eura imali su u Albaniju, a zatim u Poljsku i Norvešku.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Pitanje je samo jedno.
Koju komponentu tog proizvoda priozvode???

Sve one koje i njihova konkurencija. Mislim da je nešto i nije, al ajmo sada posrat svaku moguću inicijativu.

vaaauuuuu – 380kEUR uložili za novu tvornicu… šta kupili su malo bolje opremljenu S-klasu i Insigniu?!

Pitanje je samo jedno.
Koju komponentu tog proizvoda priozvode???

New Report

Close