Zbog duga Kinematografima raspisana javna dražba tvrtke Škaromoto

Škaro tvrdi da je kriv Guštin koji novac nije proslijedio osječkim Kinematografima

OSIJEK - Općinski sud u Osijeku raspisao je za idući tjedan, 12. siječnja u 10 sati, javnu dražbu na kojoj bi se trebala provesti ovrha osječke tvrtke Škaromoto d.o.o., radi prinudne naplate navodnog duga privatnog poduzetnika Miroslava Škare Kinematografima Osijek za kupnju zgrade bivšeg kina Narodni u Strossmayerovoj 134.
Posrijedi je sudski spor koji traje već više od pet godina. Škaro je, naime, još 1998. od Kinematografa kupio zgradu zatvorenog kina Narodni. Premda je ugovor o kupnji bio sklopljen na iznos od tadašnjih 211 tisuća DEM, Kinematografi terete Škaru da im je isplatio samo polovicu iznosa, ostavši dužan 105.500 DEM plus kamate. “Prema našem grubom izračunu, ukupan iznos duga s kamatama već je dosegnuo gotovo 800 tisuća kuna. Ovrha je već pokušana na nekoliko načina, ‘sjedanjem’ na žiroračun tvrtke i drugo, no nije uspjelo. Sada smo morali pribjeći ovoj mjeri”, objašnjava odvjetnik Ivica Kovačev iz odvjetničkog ureda Šuper-Kovačev-Rabar, koji zastupa Kinematografe.
Javna dražba održat će se u toj zgradi, gdje je sjedište tvrtka Škaromoto, a tamo se nalaze autosalon i servis vozila. Ovlašteni sudski procjenitelj je imovinu tvrtke procijenio na oko 1,82 milijuna kuna, a da bi preuzeo tvrtku, potencijalni kupac mora ponuditi najmanje dvije trećine te vrijednosti. Taj novac bi potom bio isplaćen Kinematografima. Naravno, cijeli postupak se zaustavlja ako Škaro u međuvremenu podmiri dug.
Direktorica Kinematografa Valerija Vuković nada se konačnom završetku spora i isplati toga novca jer se već duže nalaze u velikim problemima. “U slučaju isplate, prvo namjeravamo našim djelatnicima isplatiti zaostale dvije plaće, za studeni i prosinac, a hitno bismo i podmirili dug od stotinjak tisuća kuna Toplani. Ostalo bismo iskoristili za provedbu ostalih stavki sanacijskog programa za oporavak kina”, kazala je jučer direktorica Vuković.
Ali, Škaro nam je jučer ponovno demantirao da on išta duguje Kinematografima. Tvrdi da je još 1997. s Mladenom Guštinom, današnjim većinskim vlasnikom Kinematografa, sklopio ugovor na osnovu kojega mu je posudio 105.000 DEM da bi on kupio dionice Kinematografa. U ugovoru stoji da, ako ne vrati Škari taj novac u roku od tri mjeseca, on ostaje kao prva rata za kupnju zgrade kina Narodni. “Novac nije vraćen, drugi dio sam isplatio Kinematografima nakon kupnje zgrade, znači - ja sam čist! Sa svim ovim upoznati su i neki članovi Nadzornog odbora i moji odvjetnici će sigurno zaustaviti javnu dražbu. Dakle, kriv je Guštin koji novac nije proslijedio Kinematografima i s kojim se sudim već 5-6 godina”, ljutito će Škaro.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve