Đuro Đaković postao vlasnik prestižnog API 6A certifikata

Autor: Objava za medije , 06. svibanj 2014. u 10:33
Press foto

Đuro Đaković je prije dvije godine započeo s procesom certifikacijskih aktivnosti i registracija za određena područja rada.

Đuro Đaković je prije dvije godine započeo s procesom certifikacijskih aktivnosti i registracija za određena područja rada. Navedene aktivnosti pokrenute su u procesu intenzivnog otvaranja izvoznih tržišta za osnovne djelatnosti grupe Đuro Đaković i njenih članica.

Značajan dio certifikacijskih aktivnosti i registracija je završen, a Đuro Đaković je nedavno postao vlasnik prestižnog API 6A certifikata za proizvodnju ventila. Ovaj certifikat značajan je za rad divizije Industrija i energetika, i to za društvo Đuro Đaković Strojna obrada, koje je specijalizirano za proizvodnju i popravak kolnih slogova za željezničku industriju, proizvodnju različitih prijenosnika snage, proizvodnju bušotinskih ventila, te usluge strojne i toplinske obrade.

Tijekom naredna tri mjeseca očekuje se završetak još jednog dijela aktivnosti u procesu certifikacije.

Hrvoje Kekez, predsjednik Uprave Đuro Đaković Strojne obrade ovom prilikom je izjavio:

„Iznimno mi je zadovoljstvo utvrditi kako je Đuro Đaković Strojna obrada uspješno krenula u rušenje prepreka prema otvaranju izvoznih tržišta kroz procese certifikacije prema međunarodnim normama i registracije prema zakonskim regulativama zemalja novoga tržišta. Najbolji dokaz je upravo stečeni API certifikat unutar divizije Industrija i energetika. Širina naše ponude, poboljšanje tehnološke razine kroz modernizaciju opreme i strojnog parka koja je u tijeku, te mogućnost realizacije i najsloženijih projekata po sistemu „ključ u ruke“ velike su prednosti Đuro Đaković Strojne obrade i ostalih članice grupe Đuro Đaković koje nas čine jedinstvenom grupacijom u ovom dijelu Europe. Nadamo se kako će Đuro Đaković svoje višegodišnje iskustvo, stručna znanja i kompetencije u budućnosti uspješno implementirati na brojne projekte na zahtjevnim inozemnim tržištima“.

Društva članice grupe Đuro Đaković posjeduju certifikate za upravljanje kvalitetom prema normi ISO 9001:2008, za upravljanje zaštitom okoliša prema normi ISO 14001:2004, te druge specijalističke certifikate potrebne za pojedina uža programska područja.

U tijeku je proces certifikacije i u drugim područjima poslovanja grupe Đuro Đaković, te će najveći dio aktivnosti u području certifikacije biti gotov do kraja ove godine čime će biti umanjene najveće prepreke prema značajnom izlasku na izvozna tržišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close