UPUHH najavljuje: XIV. kongres hotelijera

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2011. u 22:00

Održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade Republike Hrvatske, u hotelu Sheraton, Zagreb, od 6. do 7. listopada 2011. godine

Godišnji Kongres hotelijera jedan je od najznačajnijih stručnih skupova u turizmu Republike Hrvatske. Uz hotelijere okuplja stručnjake iz drugih grana i područja turizma i profilirao se je kao centralno mjesto izmjenjivanja znanja i iskustava unutar sektora. I ove godine pokrovitelj kongresa je Predsjednica Vlade Republike Hrvatske, gospođa Jadranka Kosor. Uz ostale visoke goste, prije svega Ministra Turizma gospodina Damira Bajsa, predstavnike Vlade i Ministarstva turizma očekujemo goste iz Europskih institucija te kolege iz svih udruga u turizmu RH, predstavnike socijalnih partnera i hotelijere iz zemlje i inozemstva.

Ove godine kongres će zasigurno biti pod utjecajem iznimno uspješne turističke sezone i kvalitetnih rezultata koje očekujemo. Neovisno o kvalitetnim rezultatima moramo ih promatrati isključivo kao prvi korak u stvaranju okruženja za daljnji rast i razvoj u budućnosti. Naime, jedna godina iako uspješna neće riješiti činjenicu da smo još uvijek nedovoljno konkurenti i da nam nedostaju investicije. Još uvijek nismo postavili ukupnu infrastrukturu kako bi napravili ozbiljnije pomake prema ozbiljnijem širenju sezone. Bez jasne strategije koja mora uključiti jasan gospodarski, fiskalni i pravni okvir mogući su samo pomaci koje možemo nazvati kozmetičkim”. Neovisno o činjenici da je Hrvatska neosporno turistički atraktivna zemlja, investitorima još uvijek nismo privlačni. Upravo zbog navedenog teme kongresa će biti različite. Dijelom ćemo si postaviti ambiciju da pokušamo doprinjeti definiranju strateškog okvira iako ćemo se baviti i operativnim temama iz domene hotelijerskog businessa i povezanih djelatnosti. Za razliku od prethodnih godina sam koncept kongresa će doživjeti određene promjene. Program će se odvijati kroz dva dana a otklon od dosadašnjeg načina izvedbe će biti organiziranje okruglih stolova odnosno stručnih skupova na teme kojih su posebno fokusirane i naznačene od članica Udruge hotelijera odnosno one za koje nalazimo nužnim da budu obrađene na jasan i kvalitetan način. Unutar programa samog kongresa održati će se sjednica Izvršnog odbora UPUHH-a. U plenarnom dijelu ćemo obraditi aktualne teme koje pokrivaju širi gospodarski i razvojni koncept; ulazak u Europsku uniju u kontekstu hotelijerstva u obradi čega će nam se pridružiti stručnjaci iz ministarstva turizma Republike Hrvatske, hotelijerstva EU te HOTREC-a, europskog udruženja hotelijera i restoratera.

Nastavno na isti kontekst a obzirom da će uslijediti izmjena poreznog zakona obraditi ćemo temu PDV-a u hotelijerstvu i turizmu općenito te kao posljedicu predložiti konkretne mjere. Nakon navedenih tema uslijediti će i panel diskusije u kojima će sudjelovati eminentni stručnjaci iz oba područja. Uz prezentacije novih koncepata u prodaji i marketingu te hotelskoj industriji općenito vjerujemo da će pažnju privući i okrugli stolovi koji će se održavati kroz dane trajanja kongresa, uglavnom nekoliko istodobno a fokusirati će se na teme koje su od interesa i značaja za profesionalce u hotelijerstvu i turizmu. Kroz okrugle stolove ćemo obraditi teme Zakona o radu, ZAMP, inspekcijski nadzori, suradnja sa turističkim zajednicama te niz drugih. Cilj nam je kroz zaključke okruglih stolova u kojima će sudjelovati hotelijeri i predstavnici javnog sektora doprinijeti stvaranju kvalitetnijeg poslovnog i pravnog okruženja. Uz predstavnike Vlade i Ministarstva turizma očekujemo goste iz Europskih institucija te kolege iz svih udruga u turizmu RH, predstavnike socijalnih partnera i hotelijere iz zemlje i inozemstva. Vjerujemo da će i ove godine kao posljedica kvalitetnog i aktualnog programa kongres privući pažnju struke i šire javnosti te da ćemo imati prigodu pozdraviti veliki broj sudionika. Ono što je značajnije, nadamo se da ćemo kroz aktivne rasprave na za budućnosti značajne i važne teme izvući zaključke koji će postati vodilja pri stvaranju strategije i operativnih planova nadležnih ministarstava u razdoblju ispred nas.




Komentirajte prvi

New Report

Close