Tvrtka Borisa Mikšića širi kapacitete, ekspanzija će omogućiti nova zapošljavanja

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2014. u 14:33

Udvostručit će sposobnosti skladištenja i omogućiti nova zapošljavanja.

EcoCortec d.o.o., proizvođač ekoloških folija za zaštitu od korozije u Europi, nedavno je proširio svoje kapacitete. U ovoj hrvatskoj tvornici bioplastike puštena je u pogon nova linija za ekstruziju s većim kapacitetom čime je proizvodni kapacitet tvornice povećan za 50 posto, tvrde iz kompanije.

Za EcoCortecov tim je širenje proizvodnje i nabava nove opreme od velike važnosti kako bi se zadovoljila kontinuirano rastuća potražnja za ekološkim folijama za zaštitu od korozije, napominju. Tvornica EcoCortec je ušla u drugu fazu planirane izgradnje i ekspanzije koja uključuje – novu proizvodnu halu od 1.600m2 s tri nove najmodernije linije ekstruzije, konfekcioniranje VpCI papira te skladištenje Cortecovih kemijskih proizvoda.

S jačanjem tržišne pozicije pojavili su se i novi zahtjevi za opremom različitog kapaciteta te će ova ekspanzija osim povećanja proizvodnje udvostručiti sposobnosti skladištenja i omogućiti nova zapošljavanja.

Osnivač i vlasnik EcoCorteca Boris Mikšić izuzetno je zadovoljan poslovanjem tvornice koja je postala vodeći proizvođač biorazgradivih folija u Europi, kažu. 

„Ovaj projekt greenfield tvornice svjetske klase u našoj Baranji bilo je moje obećanje građanima Hrvatske kao predsjedničkog kandidata 2005. godine koji se za razliku od praznih obećanja inih političara u potpunosti ostvarilo, nadam se da će ovaj naš uspjeh ohrabriti i ostale entuzijaste među hrvatskim poduzetnicima i poslužiti kao dokaz da je našoj zemlji moguće ostvariti uspjeh“, ustvrdio je Mikšić.

EcoCortec specijaliziran je za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije (Vapor phase Corrosion Inhibitor – VpCI) te nudi kupcima kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja. Proizvodi su testirani u EcoCortecovom vrhunski opremljenom, ISO/IEC-17025 akreditiranom laboratoriju a tvornica je 95 posto orijentirana na izvoz u europske zemlje i Aziju.

Pored ekstruzije u novu proizvodnu halu postavljamo i proizvodnju Bionetix proizvoda. Bionetix International, kanadska tvrtka u vlasništvu Cortec korporacije sa sjedištem u Montrealu, bavi se proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi koji se primjenjuju u industrijama diljem svijeta.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Bravo Boris. Šteta što je imao loše rezultate na predsjedničkim izborima. Bolje bi vodio zemlju.

Svaka čast Boris. Od nule napravit firmu i bavit se proizvodnjom u RH je velik uspjeh… teško si se mogao nositi s našim političarima, koji su ionako profesionalni lažljivci i prevaranti….

Bravo Boris!

New Report

Close