Sunčani Hvar u potpunosti isplatio sve dugove, očekuju najdužu i najuspješniju sezonu

Autor: Poslovni.hr/H , 29. kolovoz 2016. u 10:10
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Sunčani Hvar d.d., godinu dana nakon sklapanja predstečajne nagodbe pred Trgovačkim sudom u Splitu,  izvršio je  prijevremeno namirenje preostalog dugovanja prema vjerovnicima utvrđenim kroz postupak predstečajne nagodbe, naveli su iz te tvrtke.

Podsjetili su da je planom financijskog restrukturiranja predviđeno pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala i dokapitalizacija dioničara po modelu pro rata, te sukladno predstečajnoj nagodbi  isplata preostalih potraživanja  prema vjerovnicima u ratama prema utvrđenim terminima otplate  u narednih osam, odnosno petnaest godina. 

S obzirom da je prethodno, još početkom 2015 godine, Društvo provelo smanjenje temeljnog kapitala i dokapitalizaciju Društva, ovime je u roku od samo godinu dana nakon sklapanja predstečajne nagodbe uspješno završen proces financijske konsolidacije Društva.

Plaćanje vjerovnika iz predstečajne nagodbe djelom je izvršeno iz vlastitih sredstava Društva, a dijelom iz zajma koji je odobren Društvu temeljem Ugovora o dugoročnom multivalutnom  klupskom kreditu.

Uspješnom provedbom financijskog plana i reprogramiranjem postojećih obveza,  Društvu je omogućen daljnji rast i razvoj, te svi preduvjeti za ostvarivanje prihoda uz pomoć kojih je pokrenut novi investicijski ciklus, odnosno renovacija hotela Pharos koja je  u potpunosti isplaćena vlastitim sredstvima Društva.

 “Predstečajna nagodba, kao i cjelokupni program financijskog restrukturiranja podržan od većinskih dioničara Društva RH i PTR-a , te svih ostalih vjerovnika pokazala se kao pozitivno rješenje jer nam je omogućila završetak cjelokupne konsolidacije Društva, te nesmetano poslovanje i realizaciju planiranih projekata, koji su se pokazali krucijalnima za ponovno jačanje tvrtke i pozicioniranje na globalnom turističkom tržištu. Ostvarili smo povijesno najbolju predsezonu, a s obzirom na rezultate srpnja i kolovoza, te stanje rezervacija u rujnu i listopadu,  očekujemo i najdužu i najuspješniju sezonu. Novoobnovljeni hotel Pharos značajno premašuje očekivanja i planom zadane financijske ciljeve, a Društvo bilježi rast noćenja od 22% i 15% više ukupne prihode. Sunčani Hvar ovime je dokazao kako predstečaj nije bio samo privremeno, već dugoročno rješenje za spas jedne perspektivne kompanije, čime je očuvano više stotina radnih mjesta, te osiguran nesmetan razvoj kompanije ali i cjelokupne turističke ponude jedne od najtraženijih turističkih destinacija u Hrvatskoj“, istaknula je Predsjednica Uprave Sunčanog Hvara Gordana Tomičić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Lako je s tuđim novcem.

New Report

Close