Restoran Sabljaci i hotel Jastreb na prodaju, radnici na burzu

Autor: Agencija VLM , 15. siječanj 2013. u 14:40
Ilustracija; Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Novi plan operativnog restrukturiranja obuhvatit će i izdvajanje skijališta i žičare u javnau ustanovu – najavili su iz Adriatica.

Rastoran Sabljaci i Hotel Jastreb idu u prodaju, skijališta i žičare na Bjelolasici postaju javna ustanova, a radnici će na burzu. Dio je to scenarija kojim se želi sačuvati barem neki dijelovi Hrvatskog olimpijskog centra. U Clubu Adriatic, koji vodi Bjelolasicu, analiziraju situaciju nakon što je direktor Željko Lipošćak podnio ostavku.

Sanacija nakon požara

–Uloga Cluba Adriatic od početka je bila izvršiti sanaciju stanja TN Bjelolasice deset mjeseci nakon požara, sačiniti plan restrukturiranja te sačuvati imovinu od daljnjeg propadanja. U ovom trenutku dijelovi HOC-a, kao što je hotel Jastreb u Begovom Razdolju, kojeg smo u međuvremenu digli na tri zvjezdice i restoran Sabljaci, mogu samostalno funkcionirati.

S druge strane, kompleks u Vrelu zbog svoje tehničke inferiornosti, nedovoljno kvalitetne ponude, skupih troškova održavanja te velikog broja zaposlenika ne može pozitivno poslovati, niti pokrivati svoje troškove – rekla je Đurđa Lovrić Čolović, voditeljica Ureda uprave Cluba Adriatic.

Iako godinama na Bjelolasici nije pokrenuta niti jedna investicija koja bi kompleks zaista pretvorila u nacionalni olimpijski centar u Clubu Adriatic tvrde da su mjerodavna ministarstva ipak pokazala interes za rješavanje nagomilanih problema. Tako bi se najprije trebao osigurati novac za dvije zaostale plaće radnicima i deblokirati račun. Nakon toga obavit će se i sve potrebne radnje za predstečajnu nagodbu.

Privatizacija ili koncesija

–Izradit će se novi plan operativnog restrukturiranja. Obuhvatit će izdvajanje skijališta i žičare u javnu ustanovu HOC Bjelolasica. U zasebnom dijelu funkcionirati će hotel Jastreb u Begovom Razdolju i restoran Sabljaci u Ogulinu.

Ti objekti će se privatizirati ili dati u koncesiju. Naravno da će se voditi briga i o radnicima, pa će se izraditi i program zbrinjavanja viška zaposlenika – najavila je Lovrić Čolović.

Doznajemo također da će se o ostavci direktora Željka Lipošćaka raspravljati na skupštini društva koja će se održati do kraja mjeseca.

Komentirajte prvi

New Report

Close