Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma

Autor: Darko Bičak , 21. listopad 2012. u 22:00
Gordana Kovačević, predsjednica Uprave/PXL

Za proširenje mobilne mreže 81 milijun kuna.

Ericsson Nikola Tesla (ENT) dobio je posao u Bosni i Hercegovini na proširenju mobilne mreže BH Telecoma u vrijednosti 81 milijun kuna, objavili su iz zagrebačke tvrtke.

Kako je istaknula Gordana Kovačević, predsjednica Uprave ENT-a, dva potpisana ugovora nastavak su dugogodišnje suradnje te će korisnicima BH Telecoma omogućiti još bolje i kvalitetnije usluge. U Ericssonu NT-u ističu da su nove brzine podatkovnog prijenosa odlična podloga za multimedijalne usluge nove generacije što nudi novu razinu komunikacijskih mogućnosti. Elvidin Kovač, izvršni direktor za tehnologiju i razvoj servisa BH Telecoma, kazao je da će potpisani ugovor u iduće dvije godine kompaniji omogućiti daljnji razvoj mobilne mreže u skladu sa zacrtanim strateškim i planskim aktivnostima.

Realizacijom ugovora BH Telecom ne samo da će ostvariti daljnje širenje svoje 2G i 3G mreže, već će se i strateški pripremiti za prelazak na LTE tehnologiju jednostavnom softverskom nadogradnjom. Također će se realizacijom ovog ugovora krajnjim korisnicima omogućiti prednosti podatkovnog prijenosa preko 3G mreže za smartphone i tablet jer će na raspolaganju imati veće pristupne brzine.

Komentirajte prvi

New Report

Close