Nexe: Sva potraživanja iz obveznica ulaze u predstečajni postupak

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2013. u 15:22
Patrik Macek/PIXSELL

Na Skupštini imatelja obveznica NEXE-O-13CA, održanoj 30. travnja 2013. godine, imatelji obveznica donijeli su Odluku o postupanju imatelja obveznica u postupku predstečajne nagodbe

Sva potraživanja po obveznici oznake NEXE-O-13CA rješavat će se u postupku Predstečajne nagodbe nad dužnikom Nexe grupa i sudužnikom Našicecement, sukladno odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, poručili su iz Nexe grupe na upit Zagrebačke burze.

Iz Nexea naglašavaju da su imatelji obveznica na Skupštini imatelja obveznica oznake NEXE-O-13CA, koja je održana 8. travnja 2013. godine, jednoglasno donijeli odluku o povredi obaveze izdavatelja te su utvrdili prijevremeno dospijeće svih obveza iz obveznica NEXE-O-13CA.

Na Skupštini imatelja obveznica NEXE-O-13CA, održanoj 30. travnja 2013. godine, imatelji obveznica donijeli su Odluku o postupanju imatelja obveznica u postupku predstečajne nagodbe, koja glasi:

I. Svaki imatelj obveznica dužan je sam prijaviti svoju tražbinu u postupku predstečajne nagodbe 

II Povjerenik izdanja, Auctor d.o.o., zadužuje se da u svojstvu Povjerenika izdanja, kao nositelj založnog prava u svoje ime, a za račun svih imatelja obveznica, prijavi u postupku predstečajne nagodbe prijavi postojanje razlučnog prava, odnosno založnog prava na 289.033 redovnih dionica Našicecement.

III Nalaže se Povjereniku izdanja Auctor da se, u svoje ime kao razlučni/založni vjerovnik, a za račun imatelja obveznica, odrekne prava na odvojeno namirenje u postupku predstečajne nagodbe za

društvo Nexe grupa.

Temeljem naprijed navedene odluke Skupštine od 30. travnja 2013. godine, u ime svih imatelja obveznica NEXE-O-13CA, povjerenik izdanja – Auctor dostavio je Financijskoj agenciji – Nagodbenom vijeću HEO1 Obavijest o postojanju razlučnog prava i izjavu o odricanju od prava na odvojeno namirenje u postupku predstečajne nagodbe nad dužnikom Nexe grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close