Nakon Trentona, Riječani će ‘ušminkati’ i Carson City

Autor: Marija Brnić , 12. ožujak 2018. u 22:00
Američki veleposlanik s posadom Trentona/Goran Kovačić/PIXSELL

Američka ratna mornarica objavila nastavak suradnje s brodogradilištem Viktor Lenac.

Suradnja Viktora Lenca i američke ratne mornarice nastavlja se novim remontnim poslovima i u ovoj godini.

Najavljeno je to tijekom jučerašnjeg posjeta američkog veleposlanika Roberta Kohorsta riječkom brodogradilištu i razgovora s posadom logističkog broda Šeste flote Ratne mornarice SAD-a "USNS Trenton", čiji je remont u tijeku. U Lencu će se, rečeno je, nakon Trentona krajem mjeseca baciti i na remont aluminijskog dvotrupca "USNS Carson City". Bit će to treći američki ratni brod od 2011. i osmi projekt kojeg je Lenac odradio za Američku ratnu mornaricu, a zahvaljujući kojima se ovo brodogradilište polako pozicionira na toj specifičnoj niši i profilira kao jedan od važnijih igrača hrvatskog obrambenog gospodarstva.

Upravo je remont i modernizacija zapovjednog broda Šeste flote "USS Mount Whitney" pridonio rekordnim poslovnim rezultatima koje je Lenac ostvario u prošloj godini, u kojoj su kompanijski prihodi dosegli 540 milijuna kuna, a neto dobit gotovo 37 milijuna kuna.

O konkretnim vrijednostima ugovorenih poslova s američkom ratnom mornaricom ne izlazi se javno, a što se ostalh poslova tiče, predsjednik Uprave Aljoša Pavelin kaže da je u ovoj godini Lenac dobio ponude još tri do četiri velika projekta remonta, a očekuje i nekoliko projekata ugradnje sustava za pročišćavanje balastnih voda. Prvi kvartal je, dijelom zbog loših vremenskih uvjeta, obilježen s manje aktivnosti, no to će se, kaže Pavelin, nadoknaditi u ostatku godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close