Nakon otpuštanja 600 radnika, Hrvatske šume kupuju 107 novih automobila

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2014. u 09:23
Foto: Ivica Galović / Pixsell

Hrvatske šume kupuju 83 terenska vozila, sedam pick-upova te 17 manjih osobnih vozila.

Prema podacima iz natječajne dokumentacije, Hrvatske šume kupuju 107 novih automobila:  83 terenska vozila, sedam pick-upova te 17 manjih osobnih vozila, piše Jutarnji list.

Riječ je o javnoj nabavi oglašenoj u Narodnim novinama 21. kolovoza iz koje je vidljivo da Hrvatske šume obnavljaju dobar dio svog voznog parka unatoč tome što je kroz program restruktuiranja tvrtku napustilo 600 radnika. Natječaj je "težak" 13,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Iako Hrvatski sindikat šumarstva tvrdi da će nakon rujna Hrvatske šume još otpustiti između 400 i 500 radnika zbog nove sistematizacije, Uprava Hrvatskih šuma potpuno demantira tekstove o otkazima za 500 inženjera i tehničara zaposlenih tvrdeći da je riječ o proizvoljnom komentiranju provođenja nove sistematizacije.

Prošlu je godinu ova državna kompanija završila sa 102 mil. kuna dobiti, što im je najveća dobit u zadnjih 20 godina, navodi se u Jutarnjem listu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Komunistima je netko rekao da javna potrošnja može potaknuti gospodarstvo. Komunisti su mislili da se gospodarstvo može pokrenuti kupovinom automobila i mobitela stranih proizvođača od čega korist imaju samo trgovine koje su uzele maržu za obavljen posao a ostatak je zaista potrošen novac koji je otišao NJemcima ili Koreancima.
Nemaju pojma ili to namjerno rade s ciljem upropaštavanja Hrvatske ne dugi rok.

Dobro dosli u Hrvatsku 🙂

New Report

Close