Ledo planira povećanje temeljnog kapitala

Autor: Poslovni.hr , 05. studeni 2012. u 11:40
PIX

Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatom u novcu, izdavanjem najviše 93.750 novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 380 kuna.

Uprava Leda, uz suglasnost Nadzornog odbora tvrtke, donijela je danas odluku o sazivanju Glavne skupštine koja će se održati 14. prosinca 2012., s prijedlogom odluke o povećanju temeljnog kapitala društva, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatom u novcu, izdavanjem najviše 93.750 novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 380 kuna.

Uprava i Nadzorni odobr predlažu Glavnoj skupštini da donese odluku o povećanju temeljnog kapitala s iznosa od 83,66 milijuna kuna za najviše 35,62 milijuna kuna na iznos od najviše 119,28 milijuna kuna uplatom u novcu. Pritom bi se izdalo najviše 93.750 novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 380 kuna. Izdanje novih dionica smatrat će se uspješno izvršenim ako se u utvrđenom roku za upis i uplatu upiše i uplati 60 posto ukupnog iznosa izdanja, odnosno najmanje 56.250 novih dionica.

U skladu sa Zakonom o trgovačkim društvima, utvrđena je cijena novih dionica u iznosu od najmanje 8.000 kuna po novoj dionici, a ispod navedenog iznosa se neće izdati, stoji u obavijesti.

Povećanje temeljnog kapitala provodi se javnom ponudom novih dionica isključivo kvalificiranim ulagateljima, pravnim osobama opisanima odredbama Zakon o tržištu kapitla, uplatom u novcu, uz potpuno isključenje prvenstva postojećih dioničara društva, pdo uvjetom uplate za nove dionica koja po ulagatelju iznosi najmanje 400 tisuća kuna, za upisane nove dionice.

Sredstva prikupljena dokapitalizacijom koristit će se za preuzimanje kontrolnih udjela u proizvođačima sladoleda i smrznute hrane u regiji, konkretno društva Frikom a.d. iz Beograda i društva Ledo d.o.o. Podgorica.

Cijelu obavijest pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close